background img
banner
banner

«Η Αιγιάλεια θα επανέλθει στο προσκήνιο μόνο με Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Αυγούστου οι δράσεις αυτοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε Ροδοδάφνη και Καμάρες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μεγάλα προβλήματα της Αιγιάλειας ενώ ασκήθηκε σκληρή κριτική τόσο στη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και στη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με τις ευθύνες που φέρουν ώστε να οδηγηθεί η περιοχή σε αυτή την κατάσταση.

Οι δράσεις ήταν αποτελέσματα αγαστής συνεργασίας της Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος και της Δημοτικής Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας.

Τα προβλήματα της Αιγιάλειας και οι ευθύνες

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής, ΄΄κοινή πεποίθηση των πολιτών της περιοχής είναι ότι οι κυβερνήσεις της τελευταίας οκταετίας (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση την Αιγιάλεια καταφέρνοντας πλήγματα που συνεπάγονται αποδόμηση σε πολλά επίπεδα με άμεσες συνέπειες στην καθημερινότητα. Οι πληγές που αφήνει η Νέα Δημοκρατία στην Αιγιάλεια οδηγούν σε ανεπανόρθωτα τραύματα και τόσο η ΔΕΕΠ της Ν.Δ. όσο και οι Βουλευτές του κόμματος κκ. Τσιγκρής, Φωτήλας Κατσανιώτης και Αλεξοπούλου, έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για αυτό΄΄.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαξίωσης της περιοχής αναφέρθηκαν: Η πρόσφατη απόφαση Κεραμέως για τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα και η άρνηση ενίσχυσης του ΑΤΕΙ και με άλλες σχολές. Η διαρκής υποβάθμιση του νοσοκομείου Αιγίου με την υπoστελέχωσή του. Η στοχευμένη απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) Αιγίου αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί νέα σύμβαση για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, αλλά ούτε και η δυνατότητα πρόσληψης νέου προσωπικού για την μεταφορά της τεχνογνωσίας λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η μετατροπή του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο με μείωση των εισακτέων μαθητών και την μεταφορά τους είτε στην Πάτρα, είτε στα Καλάβρυτα! Η έλλειψη, μέχρι και σήμερα της παραμικρής βοήθειαςγια τις καμένες εκτάσεις των περσινών πυρκαγιών στην Ζήρια και στο Λαμπίρι για αποζημιώσεις των πληγέντων. Η επίθεση στην Παναιγιάλειο Ένωση και η πλήρης απαξίωση της σταφίδας που συντηρεί κοινωνικά και οικονομικά τόσες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, η έλλειψη –όπως τονίστηκε – παντελούς σχεδιασμού νέων έργων υποδομής όπως η σύνδεση του νέου Λιμανιού με την Ολυμπία Οδό, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα που να καταλήγει στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.α.

Συμπερασματικά τονίστηκε πως ΄΄η Αιγιάλεια έχει ανάγκη στήριξης με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα απαντά στις ανθρώπινες ανάγκες και αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από μια προοδευτική, Δημοκρατική και πατριωτική παράταξη όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. –Κίνημα Αλλαγής΄΄.

Δέσμευση για αυτόνομη πορεία του Κινήματος

Το δελτίο Τύπου, καταλήγει με τα εξής: ΄΄Ευχαριστούμε θερμά τη συντρόφισσα Μάρα Κουκουδάκη που ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και με την ιδιότητα της υπεύθυνης προσωπικού του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε στο Αίγιο και μας μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας για όλα τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν την επικράτεια, όπως το φαινόμενο της γυναικοκτονίας αλλά και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ανοίγοντας τον διάλογο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Digitalsociety.gr για κατάθεση θέσεων, για την προσπάθεια υποκλοπής των δεδομένων του κινητού του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη και τα συνεχόμενα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον πληθωρισμό και την αντιμετώπιση ιδιαίτερα της νεανικής ανεργίας. Απαντώντας σε τοποθετήσεις και ερωτήσεις μελών και φίλων η συντρόφισσα Μάρα Κουκουδάκη ξεκαθάρισε τη δέσμευση για αυτόνομη πορεία του Κινήματος, αποτρέποντας κάθε σκέψη κυβερνητικής συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη τις δράσεις μας στο νομό Αχαΐας το επόμενο χρονικό διάστημα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr