background img
banner
banner

Στο… κρεβάτι του Προκρούστη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αιγιάλεια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Καμπανάκι» για διάλυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Αιγιάλεια και μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κέντρο Υγείας, κρούει ομάδα πολιτών της Αιγιάλειας, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη. Αμφιβάλλουν δε, με τις υπάρχουσες συνθήκες για την επιτυχία του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού στην Αιγιάλεια.

Η Ομάδα Πολιτών για την Βελτίωση της Ζωής στην Αιγιάλεια, όπως υπογράφουν, στην ουσία κατηγορεί το υπουργείο ότι αποδυνάμωσε τα Κέντρα Υγείας για να ενδυναμώσει το Νοσοκομείο και πως το μόνο που καταφέρνει είναι να μετατρέπει αυτό σε Κέντρο Υγείας…

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: ΄΄Με την πολιτική που ακολουθεί η υγειονομική περιφέρεια καταφέρατε το απίθανο. Και τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας να διαλύσετε, προς χάριν του Νοσοκομείου και το Νοσοκομείο να υποβαθμίσετε σε Κέντρο Υγείας. Στην Αιγιάλεια υπάρχουν δύο Κέντρα Υγείας. Ένα στο Αίγιο και ένα στην Ακράτα. Στο Αίγιο δεν υπάρχει κανένας γιατρός και δανείζεται από το Κέντρο Υγείας Ακράτας. Από την Ακράτα μετακινήθηκαν τρεις γιατροί στην Πάτρα. Στο νοσοκομείο του Αιγίου μετακινήθηκαν 7 γιατροί πάλι από την Ακράτα. Οι υπόλοιποι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Ακράτας κάνουν εφημερίες και στο νοσοκομείο και στην Ακράτα. Αν αυτό δεν σημαίνει διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, να μας εξηγήσετε εσείς τι σημαίνει;΄΄.

Ένα τραγελαφικό περιστατικό…

Αναφέρεται δε στο εξής περιστατικό που θεωρεί ενδεικτικό της κατάστασης: ΄΄Για να αντιληφθείτε καλύτερα την κατάσταση θα σας αναφέρουμε ένα γεγονός και ένα τραγελαφικό περιστατικό. Γεγονός είναι ότι τον Αύγουστο που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα ραντεβού για τον Αύγουστο στην Ακράτα και τα περιφερικά ιατρεία. Ειδικά στις Καμάρες, στα Σελιανίτικα και στον Πλάτανο, με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1000 κατοίκους, ο αντίστοιχος γενικός γιατρός έρχεται μόνον μια φορά την εβδομάδα γιατί έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο. Το γελοίο του πράγματος είναι το εξής περιστατικό που συνέβη σε συμπολίτη μας, ο οποίος κατέφυγε στον γενικό γιατρό της περιοχής του.

Ο γιατρός του συνέστησε να επισκεφθεί εκτάκτως και τον ορθοπεδικό του νοσοκομείου. Όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο, τις απογευματινές ώρες, ποιον νομίζετε ότι είδε στο ορθοπεδικό ιατρείο; Τον πρωινό γενικό γιατρό, ο οποίος του εξήγησε ότι κάνει και τον ορθοπεδικό γιατρό, όπως και άλλοι γενικοί γιατροί, για τις ανάγκες του νοσοκομείου!!!΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμένουμε λύση από το Υπουργείο. Με τις γνωστές δικαιολογίες θα μας απαντήσετε για τις αυξημένες ανάγκες κ.λπ. Ούτε από τους τοπικούς άρχοντες περιμένουμε κάποια αντίδραση. Αυτή την επιστολή όφειλαν να την γράψουν αυτοί, που είναι και εκλεγμένοι. Ούτε από τους βουλευτές μας περιμένουμε κάτι. Έρχονται στα χωριά μας μόνον σε πανηγύρια και σε εορτάζουσες εκκλησίες. Περιμένουμε, όμως, τα πάντα από τους συμπολίτες μας στους οποίους θα υπενθυμίζουμε συνεχώς τι έπρεπε να κάνετε και τι δεν κάνατε΄΄.
Καταλήγει δε ως εξής: «Σοβαρά πιστεύετε ότι, με τα στοιχεία που σας παραθέσαμε, θα πετύχει ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού στην Αιγιάλεια;».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr