background img
banner
banner

Ήρθαν νύχτα και πήραν τον εξοπλισμό της Γραμματείας

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣ-ΦΟΡΕΙΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ

Τη μεταφορά της υποστηρικτικής υποδομής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου το Πανεπιστήμιο Πατρών που φαίνεται πως… «έπιασε στον ύπνο» δήμο και φορείς που αντιδρούν στη μετακίνηση και έχουν προειδοποιήσει με αυτόφωρη διαδικασία για οποιαδήποτε προπαρασκευαστική ενέργεια, πριν την εκδίκαση της αίτησης αναστολής του Προεδρικού Διατάγματος, μέσω του οποίου αποφασίστηκε το κλείσιμο του τοπικού Παραρτήματος.

Η είδηση που μετέδωσε την Πέμπτη 11/8 πρώτο το protionline.gr θορύβησε τη δημοτική αρχή και τους φορείς που «καυτηρίασαν» τη στάση της πρυτανείας να λειτουργήσει… νύχτα και να πάρει μέρος του εξοπλισμού του Τμήματος, κατηγορώντας μάλιστα τον πρύτανη ότι λειτούργησε σαν… τον κλέφτη! Θορύβησε επίσης και την τοπική κοινωνία που δείχνει να προβληματίζεται έντονα για την έκβαση της υπόθεσης.

επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα, με την ίδια μεταφορική που είχε έρθει την προπερασμένη Τρίτη, αλλά παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από την Πάτρα, δηλαδή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. Βεβαίως δεν υπήρξαν αντιδράσεις αφού οι φορείς της Αιγιάλειας δεν περίμεναν μία τέτοια κίνηση και δεν παρίσταντο.

Το συνεργείο αποτελείτο από δέκα άτομα, που φόρτωσαν τον εξοπλισμό των γραφείων της γραμματείας και του γραφείου της προϊσταμένης του τμήματος κ. Θ. Πετρή. Δηλαδή, μηχανήματα με αρχειακό υλικό. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Οργανωτική Επιτροπή δήμου – φορέων: “Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά των ιθυνόντων του Πανεπιστημίου…’’

Λίγες ώρες μετά, η Οργανωτική Επιτροπή δήμου και φορέων ενάντια στη μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζεται ότι από τη νομική υπηρεσία θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα για τη πράξη αυτή της πρυτανείας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα ακόλουθα: ΄΄Στο σκοτάδι έμαθαν να κινούνται και έτσι συνεχίζουν να ενεργούν! Η απομάκρυνση ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τμήματος υλικού της γραμματείας από τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου τη νύχτα της Πέμπτης, καταδεικνύει την αντίληψη του κ. Πρύτανη και των καθηγητών που συνέδραμαν στη μεταφορά, για το σύνολο των χειρισμών τους στην προσπάθεια της μεταφοράς της σχολής στην Πάτρα. Δήμος και Φορείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νόμιμα πάντα μέσα και αναμένουμε τη δικαίωση της πόλης από το ΣτΕ. Εννοείται από τη νομική υπηρεσία θα εξαντληθούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες τα ένδικα μέσα, σύμφωνα πάντα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Προφανώς και η αρμόδια υπουργός θα πρέπει κάποτε να πάψει να καλύπτει πολιτικά τη σωρεία παραπτωμάτων του κ. Μπούρα ο οποίος δε θα πρέπει να παραλείπει ότι μόνο νύχτα, σαν τον «κλέφτη», θα προσεγγίζει το χώρο της Σχολής της Φυσικοθεραπείας του Αιγίου στις οποίας τις εγκαταστάσεις το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού παραμένει μέχρις των αποφάσεων του ΣτΕ΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr