background img
banner
banner

Διπλής κυκλοφορίας και πάλι από σήμερα η παραλιακή οδός της Αλυκής

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου άρθηκε η ισχύς της μονοδρόμησης του παραλιακού δρόμου της Αλυκής. Η κυκλοφορία από σήμερα Δευτέρα επανέρχεται στην “κανονικότητα”. Ο δρόμος θα είναι πάλι διπλός. ΄΄Ο Σύλλογος Αλυκής στήριξε για δεύτερη χρονιά την προσπάθεια του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, και έχουμε καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα που επιθυμούμε, στα πλαίσια του διαλόγου και προκειμένου την επόμενη χρονιά να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, να τα μεταφέρουμε και να τα συζητήσουμε με τη Δημοτική Αρχή σε επικείμενη συνάντηση΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου που επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Κρατάμε ως θετικό, ότι φέτος επιλύθηκε ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου και των κατοίκων Αλυκής και Σταφιδαλώνων για τη διάνοιξη του δρόμου της Αλυκόβρυσης και την τσιμεντόστρωσή του. Θα έπρεπε η μονοδρόμηση να είναι μέχρι τέλος Αυγούστου, αφού το Σεπτέμβριο μειώνεται η τουριστική κίνηση στην παραλία, και δεν υπάρχει πλέον λόγος να ταλαιπωρούνται οι λιγοστοί επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στα κτήματά τους με τόσα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους΄΄.

Ο σύλλογος σημειώνει ακόμη πως ΄΄όλες οι παρατηρήσεις θα κατατεθούν στην τεχνική υπηρεσία και στη Δημοτική Αρχή, επιδιώκοντας βελτίωση του μέτρου της μονοδρόμησης με τη διάνοιξη κάθετων οδών και τη διάνοιξη περισσότερων χώρων στάθμευσης. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της Αλυκής, ειδικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, που θα επανέλθει η διπλή κυκλοφορία, και επειδή δεν αποσύρονται οι κώνοι στην μια πλευρά της οδού, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι στενός σε πολλά σημεία και να εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ!΄΄.

Ζητείται επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην Αλυκή

Τέλος, ο σύλλογος επανέρχεται προς τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που του έθεσαν σε πρόσφατη συνάντησή τους για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία της Αλυκής και στον οικισμό ανατολικά της Αλυκόβρυσης. ΄΄Αίτημα που το έχει υιοθετήσει ο ίδιος και που ίσως την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η εργολαβία για τη σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ στη Μυρτιά΄΄, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τον Σύλλογο Αλυκής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr