background img
banner
banner

Πάρκινγκ αλλά και χώρος περιπάτου στην «καρδιά» του Αιγίου

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ «ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό έργο που αφενός μεν βελτιώνει την εικόνα της πόλης σε μία από τις πιο όμορφες «γωνιές» της, αφετέρου δε καθιστά ομαλά προσβάσιμο ένα πάρκινγκ σε σημείο «κλειδί» για το κέντρο της πόλης, εκτελείται αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τον χώρο της οδού Καποδιστρίου, του πάλαι ποτέ «Στέμματος» που αναμορφώνεται και από αύριο θα είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει και για τις δύο χρήσεις του. Είτε για στάθμευση είτε για να απολαύσει κανείς τη βόλτα του και να αγναντέψει την αξεπέραστη θέα!

Το οικόπεδο περιήλθε στην κατοχή του δήμου Αιγιαλείας πριν από λίγα χρόνια, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο ταμείο», επί αντιδημαρχίας Λεωνίδα Μαυρουδή. Κι ενώ χρησιμεύει για πάρκινγκ, η είσοδος ήταν σε κακή κατάσταση και το έδαφος χωμάτινο και ανώμαλο σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος του ωφέλιμου χώρου. Εδώ και λίγες ημέρες εκτελείται έργο επίστρωσης που θα αναμορφώσει τον χώρο γύρω από το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στην άκρη του οικοπέδου.

Το διατηρητέο

Το οικόπεδο που περιβάλλει το διατηρητέο έχει απεριόριστη θέα προς τον Κορινθιακό και απέχει μόνο τριάντα μέτρα από την οδό Μητροπόλεως. Το διατηρητέο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον χρόνο, στέγαζε πολλά χρόνια το εστιατόριο «Στέμμα» των αδελφών Τριανταφύλλη. Χτίστηκε από τον πλούσιο σταφιδέμπορο και τραπεζίτη Ξενοφώντα Σωτηρίου Σταυρουλόπουλο στις αρχές του 20ού αιώνα. Έως τις αρχές του ΄80 ήταν ενεργό ωστόσο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Οι παρεμβάσεις αναμόρφωσης του χώρου

Μιλώντας στo protionline.gr για τις εργασίες αναμόρφωσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, σημείωσε: ΄΄Είναι το τρίτο κατά σειρά πάρκινγκ το οποίο αναμορφώνουμε. Είχαν προηγηθεί, η σύνδεση των δύο χώρων στάθμευσης των οδών Παναγιωτοπούλων και Ανδρονοπούλου όπου διαμορφώθηκε πλέον ενιαίος χώρος, καθώς και η διαμόρφωση του πάρκινγκ της οδού Ασημάκη Φωτήλα (της Πυροσβεστικής). Πλέον προχωρήσαμε σε ριζική αναμόρφωση του χώρου της οδού Καποδιστρίου το οποίο όλοι γνωρίζουμε πως βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Ο χώρος είχε αγοραστεί από τον δήμο με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» επί δημαρχίας Λεωνίδα Μαυρουδή και πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποκατασταθεί. Όπως θα παρατηρήσει κανείς, έχει πέσει μπετό με ειδική αντιολισθητική επιφάνεια, ενώ δόθηκαν και συγκεκριμένες κλίσεις ώστε λόγω του μεγάλου οδοστρώματος να μην δημιουργούνται πλημμύρες. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν δύο μεγάλοι θάλαμοι απορροής όμβριων και αυλάκι με σχάρες ώστε να βρίσκουν διέξοδο τα νερά και να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις βροχές. Τέλος, τοποθετήσαμε παγκάκια στο κάτω μέρος του χώρου ώστε να μπορεί ο καθένας να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει την υπέροχη θέα΄΄.

Ο κ. Χριστόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, επισημαίνοντας: ΄΄Ήταν ένα έργο που απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή και επετεύχθη με επιτυχία. Ο χώρος θα παραδοθεί στους πολίτες από αύριο Παρασκευή. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία, το προσωπικό που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο Λεωνίδα Καράμπελα που επέβλεψε όλες τις εργασίες΄΄.

Έργα και σε άλλους χώρους στάθμευσης

΄΄Όποιος παρατηρήσει θα δει ότι οι παρεμβάσεις μας σε κοινόχρηστους χώρους έχουν συνέχεια, αφού στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την Αιγιάλεια σε κάθε σημείο που υστερεί, δίνοντας μία προοπτική ανάπτυξης΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν θα υπάρχουν παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους στάθμευσης, τόνισε: ΄΄Το επιθυμούμε, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν και οι πολίτες ότι αρκετοί χώροι στάθμευσης είναι ιδιωτικοί και μισθωμένοι από τον δήμο, συνεπώς δεν έχουμε πολλά περιθώρια για παρεμβάσεις. Τουλάχιστον σε αυτά φροντίζουμε ώστε να είναι προσβάσιμα και επαρκώς φωτισμένα για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Ίσως σε μελλοντικές μισθώσεις θα έπρεπε να διαφοροποιήσουμε τους όρους, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να παραδίδουν βελτιωμένους τους μισθωμένους χώρους΄΄. Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό ότι το επόμενο πάρκινγκ που θα βελτιωθεί θα είναι αυτό απέναντι από το Δημαρχείο Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr