background img
banner
banner

Συλλαλητήριο… φωνή διαμαρτυρίας για φτώχεια, ακρίβεια, απόγνωση

ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Την απόγνωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των νέων, των αγροτών, των νοικοκυριών της Αιγιάλειας που παλεύουν με τη φτώχεια, την ανεργία και την πείνα, εξέφρασαν στο χθεσινό (Πέμπτη) συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο, εργατικά σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας. Ήταν ένα προμήνυμα διαμαρτυρίας εν όψει της γενικής απεργίας που προγραμματίζεται για τις 9 Νοέμβρη οπότε και θα «παγώσει» κάθε δραστηριότητα στη χώρα, «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», όπως βροντοφώναξαν χθες οι συγκεντρωμένοι.

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου Στάθης Μπούνιας και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης. Και οι τρεις κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα – όπως τόνισαν – ΄΄για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων΄΄.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο συλλαλητήριο, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτη Γεωργόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Τα… κύματα ακρίβειας που πλήττουν την ελληνική κοινωνία

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυσκολία των νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στα… κύματα ακρίβειας που πλήττουν την ελληνική κοινωνία και την αναγκαιότητα ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό. ΄΄Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στον θάνατο!΄΄, ήταν λίγα μόνο από τα όσα αναφέρθηκαν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr