background img
banner
banner

Αποκατάσταση «λαβωμένων» πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Από τα χωριά ως το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, η αντιδημαρχία Έργων πασχίζει να… επουλώσει πληγές, να αναβαθμίσει δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ένα σημαντικό έργο εκτελέστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου το τελευταίο διάστημα στο κέντρο του Αιγίου και στα σημεία εκείνα που δημιουργούσαν προβλήματα στη διέλευση των πεζών. Οι παρεμβάσεις αυτές κρίθηκαν σκόπιμες καθώς το έργο της ανάπλασης αργεί, πλην όμως οι πολίτες δικαιούνται μία ασφαλή καθημερινότητα και το κέντρο πρέπει να είναι άνετο (όσο γίνεται) και προσιτό.

Έτσι πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση πεζοδρομίων στην Τρίγωνη Πλατεία, στην οδό Κλεομένους Οικονόμου, στην Βάλφουρ και την Ασημάκη Φωτήλα, στα σημεία δηλαδή πέριξ της Τρίγωνης Πλατείας που εάν δεν είχε συμβεί το «ατύχημα της καθυστέρησης» του έργου των δύο πλατειών, θα είχαν αναπλαστεί.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄οι παρεμβάσεις γίνονται σε πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης τα οποία είχαν υποστεί φθορά και από το έργο της υπογειοποίησης της ΔΕΗ εν όψει της ανάπλασης. Είχαν γίνει προσωρινές επισκευές που δεν ήταν αποτελεσματικές κι έτσι, προκειμένου να αποσοβήσουμε τον όποιο κίνδυνο για τους συμπολίτες μας, προχωρήσαμε σε πιο μόνιμες επισκευές των πεζοδρομίων΄΄. Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως αποκαταστάθηκαν και σημεία που παρουσίαζαν φθορές και πριν τις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν, τονίζοντας: ΄΄Σεβόμενοι τους δημότες, προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε να προβαίνουμε συνεχώς σε παρεμβάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Αιγιαλέων΄΄.

Έπεσε μπετό σε δρόμους της κοινότητας Τράπεζας

Την ίδια ώρα, οι προμήθειες μπετόν του δήμου διανέμονται και αξιοποιούνται στα χωριά, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου σειρά είχε η κοινότητα Τράπεζας Δ.Ε. Διακοπτού, με την πρόεδρο Ξανθή Παπακανέλλου να σημειώνει: ΄΄Σε πείσμα κάποιων που έχουν μάθει μόνο να λένε κι επειδή πάντα κάποιοι θα κάνουν και κάποιοι θα λένε», ευχαριστώ τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον «δικό μας» Βασίλη Χριστόπουλο, για ό,τι κάνουν για τον τόπο μας. Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και τον υποδειγματικό υπάλληλο Κώστα Διαμαντόπουλο, που με υπευθυνότητα και καλή διάθεση είναι δίπλα μας΄΄.

΄΄Το έργο της Τράπεζας προέρχεται από τις προμήθειες με μπετό για κάθε Δημοτική Ενότητα. Τα αιτήματα των προέδρων στα χωριά είναι πολλά, προσπαθούμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να εκτελούνται τα έργα΄΄, σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr