background img
banner
banner

Ο Δημήτρης Κατωπόδης παίκτης – προπονητής στην Ακράτα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΙΖΗΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με τον Δημήτρη Κατωπόδη στη θέση του προπονητή θα πορευθεί τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η ο ΑΟ Ακράτα μετά την αποχώρηση του Νίκου Ζίζηλα, ο οποίος θα συνεχίσει μόνο στην Παναχαϊκή. Ο Κατωπόδης φυσικά παραμένει προπονητής και στις ακαδημίες αλλά και παίκτης της ανδρικής ομάδας. Στα διαστήματα των αγώνων που θα βρίσκεται στο παρκέ θα τον αντικαθιστά στον πάγκο ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος, αθλητής μέχρι πέρυσι της Ακράτας ο οποίος δεν θα συνεχίσει φέτος να αγωνίζεται, όπως και τα άλλα παιδιά που συνέδεσαν το όνομά τους με το σύλλογο και έπαιξαν και στη Γ΄ Εθνική. Ο Ανδρέας Οικονομόπουλος, ο Βασίλης Μαλλής αλλά και ο Κώστας Πολύδερας που σταμάτησε από πέρυσι λόγω σοβαρού τραυματισμού. Από τους παλιούς παρέμειναν μόνο ο Παναγής Βασιλάτος και ο Ηλίας Μανωλόπουλος που πλαισιώνονται από τους παίκτες της εφηβικής ομάδας, όλοι κάτω των 18 ετών, αλλά και από δύο νέα πρόσωπα που ήρθαν φέτος στην ομάδα.

Δημήτρης Κατωπόδης: “Να γεμίσει ξανά το κλειστό”

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι της ομάδας τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και στο άμεσο μέλλον. “Να συνεχίσουν την ανοδική πορεία που ξεκίνησαν από πέρυσι οι ταλαντούχοι παίκτες μας που προέρχονται από την ακαδημία. Ήδη 3-4 ξεχώρισαν και πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία στο περυσινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η. Φέτος θέλουμε να προστεθούν και άλλα παιδιά που θα πάρουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει ανταγωνιστική και να κοιτάζει ψηλά. Και σταδιακά να γυρίσει ο κόσμος στο κλειστό και να στηρίζει την ομάδα. Να δούμε και πάλι το γήπεδο γεμάτο όπως ήταν στα χρόνια της Γ΄ Εθνικής”, μας λέει ο Δημήτρης Κατωπόδης. Ο 35χρονος γκαρντ ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες της Δόξας Λευκάδας, συνέχισε στον Σπάρτακο Ιωαννίνων (2006-2007, Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ), στον Κρόνο Ιωαννίνων (2007-2008, Γ’ Εθνική), στη Νικόπολη Πρέβεζας (2008-2009, Γ’ Εθνική), για να επιστρέψει και πάλι στην Δόξα Λευκάδας (2009-2010, Γ’ Εθνική / 2010-2011, Β’ Εθνική / 2011-2012, Α2 Εθνική). Ακολούθως φόρεσε τις φανέλες του Χαρίλαου Τρικούπη (2012-2013, Α ΕΣΚΑΒΔΕ), Δόξας Λευκάδας (2013-2014, Γ’ Εθνική), Νίκης Αμαρουσίου (2014-2015, Β’ Εθνική) και Αναγέννηση Μαλεσίνας (2015-2016, Α’ ΕΣΚΑΣΕ), πριν αγωνιστεί από το 2016 ως και το 2018 στην Ακράτα. Πέρυσι αγωνίστηκε με την Παναχαϊκή στη Γ΄ Εθνική.

Παναγής Βασιλάτος

Γρατσινόπουλος, Παρίσης οι νέες προσθήκες

Δύο είναι τα νέα πρόσωπα στο φετινό ρόστερ της Ακράτας. Πρόκειται για τον 38χρονο φόργουορντ Άγγελο Γρατσινόπουλο που έχει ύψος 19.94 με θητεία και στις Εθνικές κατηγορίες και τον νεαρό Αιγιώτη γκαρντ Αλέξη Παρίση (21χρ., 1.88) που ήρθε από την ΕΦΑ και παλαιότερα έχει αγωνιστεί – μεταξύ άλλων – και στον Κεραυνό Αιγίου. Ο Γρατσινόπουλος έπαιζε στον Απόλλωνα Μεσολογγίου και πριν από αρκετά χρόνια ήταν συμπαίκτης με τον Κατωπόδη όταν ο τελευταίος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στη Δόξα Λευκάδας.

Αλέξης Παρίσης

Το φετινό ρόστερ του ΑΟ Ακράτα αποτελείται από τους παρακάτω παίκτες: Δημήτρης Κατωπόδης, Αλέξης Παρίσης, Άγγελος Γρατσινόπουλος ,Παναγής Βασιλάτος, Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Νεκτάριος Κατούφας, Άγγελος Ρόζος, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Σπήλιος Πετρόπουλος, Ηλίας Μανωλόπουλος και Χρήστος Κρίκος.

Κάτοικος Πάτρας ο Νίκος Ζίζηλας

Όπως ήταν φυσικό Νίκος Ζίζηλας θα συνεχίσει την παρουσία του στον πάγκο της Παναχαϊκής για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Έτσι επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο η άκρως επιτυχημένη φετινή συνεργασία τους που έφερε την παραμονή της ομάδας στη Γ’ εθνική κατηγορία. Πλέον ο Ζίζηλας θα έχει την δυνατότητα να «χτίσει» από την αρχή την ομάδα που έχει κατά νου, αφού πέρυσι ανέλαβε την Παναχαϊκή αφού είχε αρχίσει το πρωτάθλημα και σε μια εξαιρετικά δυσμενή θέση, πέτυχε όμως να την «κρατήσει» στη Γ’ εθνική, κάτι που «αναγνώρισε» η διοίκηση με την ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι υποχρεώσεις με την ομάδα της Παναχαϊκής αλλά και η μόνιμη διαμονή του στην Πάτρα δεν του επιτρέπουν πλέον να συνεχίσει (τουλάχιστον όπως θα ήθελε ο ίδιος) να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Ακράτας, στην οποία ανδρώθηκε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr