background img
banner
banner

«Για ποιον λόγο αγνοεί ο δήμαρχος τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου;»

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ:

Το γεγονός ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή το θέμα της σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα τις ενστάσεις της παράταξής της αλλά και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνει η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, υπενθυμίζοντας τις ενέργειες της παράταξής της ώστε να ματαιωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός.

Παράλληλα, θέτει θέμα εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή, ενώ τονίζει πως τα έργα σε Άγιο Αθανάσιο και Μεσσηνέζη, που ο δήμαρχος αναφέρει ότι εκτελεί όταν… δεν τον εμποδίζουν, είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η «Ποιοτική Αιγιάλεια» και εν συνεχεία και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν διαφωνήσει κάθετα με την απόφαση που είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για την ανάθεση της υπηρεσίας «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον δήμο Αιγιαλείας», ζητώντας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάνοντας λόγο για οικονομική αποζύμηση του δημοτικού ταμείου όπως έγινε και σε όσους δήμους ανά την Ελλάδα υιοθέτησαν τις προτάσεις εταιρειών. Μάλιστα, η κ. Ψυχράμη είχε κάνει λόγο για καταστροφή του δημοτικού ταμείου για την επόμενη 12ετία, με την επιβάρυνση των 11.313.124,34 €.

Αντιθέτως, από πλευράς δημοτικής αρχής τονίστηκε πως μέσω της εν λόγω υπηρεσίας ο δήμος θα επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας και άρα θα μειωθεί το κόστος και για τους δημότες, ειδικά σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία και γι’ αυτό η διαδικασία προχώρησε, επελέγη ο προσωρινός ανάδοχος, ωστόσο η σύμβαση δεν εγκρίθηκε στον προσυμβατικό έλεγχο, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε από τον δήμο Αιγιαλείας, συμπληρωματικά στοιχεία, επεξηγήσεις και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Νομικής Υπηρεσίας. Ακολούθησε η καταγγελία από πλευράς του νομικού συμβούλου του δήμου Γιώργου Μπέσκου, ότι ο δήμος δεν απέστειλε ως όφειλε στο Ελεγκτικό, την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι αυτό είχε συμβεί.

΄΄Λάθη, παραλείψεις ή γίνονται εσκεμμένα;΄΄

Με τη σειρά της, η κ. Ψυχράμη τονίζει πως ο τρόπος που η δημοτική αρχή χειρίζεται το θέμα, εγείρει ερωτηματικά, ρωτώντας ευθέως τον δήμαρχο για ποιον λόγο αγνοεί τη Νομική Υπηρεσία του δήμου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στo protionline.gr, τονίζει: ΄΄Ερωτηματικά δημιουργούνται στους πολίτες μετά από τις δημόσιες δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Δήμου, κυρίου Γεωργίου Μπέσκου, σχετικά με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού.

Οι δηλώσεις αυτές δυστυχώς επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα τις ενστάσεις της παράταξής μας αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την διαχείριση αυτού του θέματος από πλευράς της δημοτικής αρχής. Είχαμε ζητήσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, είχαμε συλλέξει στοιχεία από δήμους και ΜΜΕ της χώρας και είχαμε κάνει εισήγηση ματαίωσης αυτού του επαχθούς για τους δημότες και το δημοτικό ταμείο διαγωνισμού. Ο δήμαρχος τότε, κρέμασε το σακάκι του στον ώμο, έσβησε και τα φώτα της αίθουσας και μας είπε ότι… δεν μπορεί το ζήτημα να συζητηθεί, διότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός..και ότι δεν πρέπει να ακούσουν οι συμμετέχοντες εργολάβοι τι θα πούμε…!!! Σήμερα, κατόπιν και των ενεργειών και δηλώσεων του νομικού συμβούλου του δήμου, διαπιστώνουμε ότι τις έγγραφες αντιρρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας τις απέκρυψε η δημοτική αρχή από το Ελεγκτικό Συνέδριο…!!! Δεν δόθηκαν επίσης στη Νομική Υπηρεσία του δήμου, να θυμίσουμε, τα δικόγραφα που αφορούσαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα… Γιατί, άραγε, συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι λάθη και παραλείψεις ή γίνονται εσκεμμένα;΄΄.

Και συνεχίζει η κ. Ψυχράμη: ΄΄Όλα αυτά, κλονίζουν τα μέγιστα την εμπιστοσύνη μας προς την δημοτική αρχή για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων και μάλιστα αυτών που έχουν τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο 12.000.000 ευρώ, που θα πληρώσουν οι δημότες…! Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο δήμαρχος είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την περιβόητη αυτή σύμβαση την είχε βρει στο διαδίκτυο..!!!΄΄.

Απάντηση και στη δήλωση του δημάρχου περί… τρικλοποδιών

ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ «ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ» ΛΕΕΙ Η ΨΥΧΡΑΜΗ

Στη συνέχεια, με αφορμή και τη δήλωση του δημάρχου μετά την επίσκεψή του στα έργα σε Μεσσηνέζη και Άγ. Αθανάσιο, που ανέφερε πως «όταν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν σαμποτάρει τον δήμο και τους πολίτες του, με ενστάσεις και νομικές τρικλοποδιές, τα έργα προχωρούν και όλα δουλεύουν όπως έχουμε σχεδιάσει», η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» υπογράμμισε τα ακόλουθα: ΄΄Ο δήμαρχος, αντί να δώσει απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για τους χειρισμούς του αυτούς, φωτογραφίζεται στα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα οποία, ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2018 τα υλοποιεί προεκλογικά , ωσάν να θεωρεί τους πολίτες λωτοφάγους. Και το χειρότερο, με περισσό θράσος μας λέει ότι… κάνει έργα, όταν δεν τον εμποδίζουν!!! Σκεφτείτε τι έργο θα έκανε, αν δεν είχε και έλεγχο από την αντιπολίτευση… 1) έκανε διαγωνισμό μεταφοράς απορριμμάτων με έκπτωση 1% (ευτυχώς απερρίφθη από το ελεγκτικό συνέδριο) 2) έκανε διαγωνισμό του αποχετευτικού και ήθελε σώνει και καλά να κατακυρωθεί το έργο σε άλλη εταιρεία, που έδινε μόνο τρία χρόνια συντήρησης του έργου και όχι δεκαέξι που έδινε αυτή που σήμερα υλοποιείτο έργο, (ευτυχώς απερρίφθη και αυτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας)3) έκλεισε την οδό Μητροπόλεως με το έτσι θέλω (ευτυχώς απερρίφθη και αυτό το χάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) 4) άλλαξε την μελέτη της πλατείας Αγίας Λαύρας για να εξοφλήσει προεκλογικά ρουσφέτια (ευτυχώς απερρίφθη και αυτό). Και συνεχίζει να επιμένει να νοικιάσουμε φωτιστικά για 12 χρόνια, πληρώνοντας 12. 000.000 €, ενώ η νομική υπηρεσία υποδεικνύει πως αυτή η σύμβαση με αυτούς τους όρους είναι επιζήμια για τον δήμο….! Τι χειρότερο μπορούμε να περιμένουμε από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή;΄΄. Καταλήγοντας, η κ. Ψυχράμη σημειώνει: ΄΄Καλούμε, για πολλοστή φορά, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να συνετιστούν, να σεβαστούν τον θεσμό που υπηρετούν και τους πολίτες και να εργαστούν για το δημόσιο συμφέρον΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr