background img
banner
banner

«Δυνατή φωνή» ενάντια στην ακρίβεια

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι της Αιγιάλειας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ. Αυτή τη φορά ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι απαίτησαν αύξηση μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθολική κοινωνική προστασία, μείωση του κόστους ζωής (ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα) και εξασφαλισμένες δουλειές για όλους.

Όπως καταγγέλθηκε, ΄΄παρά τις όποιες προσπάθειες εργοδοτικών οργανώσεων να μποϊκοτάρουν τις συγκεντρώσεις, εγκλωβίζοντας εργαζόμενους και επιχειρηματίες που ήθελαν να συμμετέχουν, εκδίδοντας αποφάσεις για ανοιχτά καταστήματα στο εμπόριο και την εστίαση, εξαργυρώνοντας επιταγές της κυβέρνησης, ο κόσμος έδειξε ότι δεν τους ακούει γιατί τα προβλήματά μας αγγίζουν όλους και ο αγώνας είναι πάνω από την όποια πολιτική σκοπιμότητα του καθενός΄΄.

Πλήθος σωματείων και φορέων συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι εξής: Ο Δήμος Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων «ΑΥΡΑ» 3Ε Αιγίου, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, η Ένωση Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών & Ανυψωτικών Ηλεκτροκίνητων Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας, το Σωματείο Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ), το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Εταιρείας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) παράρτημα Αιγίου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση Αχαϊκά Πλαστικά Αιγίου« Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγίου Αχαΐας, η Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας, οι Εργαζόμενοι του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Κ. Σπηλιόπουλος, οι Οργανώσεις Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας.

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν οι εξής: Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών & Ανυψωτικών Ηλεκτροκίνητων Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας Παναγιώτης Κουτσουμπής, η Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ Κατερίνα Δημουλά, η Πρόεδρος του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ) Γιώργος Σαζακλής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο Εκπρόσωπος των Οργανώσεων Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άκης Μουρίκης, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος Λάμπης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας Θόδωρος Κακός.

Παν. Γεωργόπουλος: ΄΄Οι αντοχές και οι ανοχές μας είναι πλέον μηδενικές΄΄

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, τονίζοντας πως ΄΄τα μεροκάματα καθημερινά γίνονται όλο και πιο δύσκολα, η εργοδοτική αυθαιρεσία καλά κρατεί, η αδήλωτη και μαύρη εργασίας, επίσης. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι πραγματικότητα, όσο και αν κάποιοι μέσα από… μπακάλικους υπολογισμούς διατυμπανίζουν πως μειώνουν την ανεργία. Οι δικές τους  περικοπές, είναι περικοπές στη ζωή μας. Οι δικές τους αυξήσεις τιμών είναι για εμάς η αγωνία να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην. Οι αντοχές και οι ανοχές μας είναι μηδενικές΄΄. Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί πλασματική εικόνα ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να κατακρεουργεί κάθε εργατικό δικαίωμα. Στη συνέχεια τόνισε πως χάνονται εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα καταπατώνται στο όνομα της επιχειρηματικότητας, ενώ σημείωσε πως νοικοκυριά βλέπουν να τους κόβουν το ρεύμα και να μην μπορούν να βάλουν πετρέλαιο για τον χειμώνα που έρχεται.

Ως απαίτηση, ο κ. Γεωργόπουλος προέβαλε τη μη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και να υπάρχει εργασία σε χώρους που εγγυώνται την Υγεία και την Ασφάλεια. Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις, είπε: ΄΄Απαιτούμε αύξηση μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, καθώς και μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών, ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα κέρδη των εταιρειών, μείωση του ΦΠΑ, εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης, μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας, φθηνή στέγη για όλους κ.ά. Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. είπε πως οι εργαζόμενοι της Αιγιάλειας θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης!

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενωθείτε΄΄

Τέλος, στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αιγιαλείς Δημήτρης Καλογερόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: ΄΄Η λύση δεν έρχεται μόνη της. Αυτό που παλιά είχε πει ο Μαρξ, «εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενωθείτε». Αυτή είναι η λύση και η ένωση πρέπει να ξεκινήσει από τέτοιες μικρές κοινωνίες, ώστε να έχουμε πρόοδο και ελπίδα. Η ένωση θα γίνει όχι μόνο όταν είναι στόχος, αλλά όταν το πιστεύουμε βαθιά και όλοι αγωνιζόμαστε προς τον ίδιο σκοπό. Τον σκοπό της δίκαιης κατανομής του πλούτου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr