background img
banner
banner

Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί του έκπτωτου ανάδοχου, άνοιξε ο δρόμος για το έργο της πλατείας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ (;) ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Το… άνοιγμα του δρόμου της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη νέας κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει να αποπερατώσει το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας, σηματοδοτεί η θετική για τον δήμο Αιγιαλείας, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, που απέρριψε την αίτηση αναστολής της απόφασης έκπτωσης, που είχε καταθέσει ο αρχικός ανάδοχος «ΑΓΤ Α.Τ.Ε.». Κάπως έτσι ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο ώστε να συνεχιστεί το πολύπαθο έργο, η στασιμότητα του οποίου έχει «στοιχίσει» τόσο στην τοπική κοινωνία.

΄΄Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή που είχε κάνει ο έκπτωτος ανάδοχος, τώρα εκκρεμεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αλλά νομικά θεωρούμε, με τους ισχυρισμούς που είχαμε, ότι θα δικαιωθεί ο δήμος και στην κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Η απόφαση θα εκδοθεί σε δύο με τρεις μήνες, ωστόσο από εδώ και πέρα μπορούν να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για το έργο της πλατείας, δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα και μπορεί να προβεί ο δήμος στη διαπραγμάτευση, την οποία έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος.

Τι ζητούσε

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωτη ανάδοχος ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση και η ισχύς όλων των αποφάσεων περί έκπτωσής της, καθώς και όλων των σχετικών διαδικαστικών ενεργειών, γεγονός που τρέναρε τη δρομολόγηση του επόμενου βήματος από πλευράς δήμου, που ήταν η εκ νέου ανάθεση του έργου. Η συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών έγινε την περασμένη Πέμπτη κι ενώ η απόφαση αναμενόταν ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, εν τούτοις εκδόθηκε πολύ νωρίς, γεγονός που αποδίδεται στην ξεκάθαρη ισχύ των επιχειρημάτων που τεκμηρίωσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του δήμου Αιγιαλείας, έτσι ώστε να μην μπορούν να καταρριφθούν από τον έκπτωτο εργολάβο.

Ικανοποίηση στον δήμο

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, σχολίασε: ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας δικαιώθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει η εταιρεία «ΑGT» κατά του δήμου για αναστολή της απόφασης έκπτωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Άλλο ένα εμπόδιο ξεπεράστηκε ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Αιγίου΄΄.

Ο κ. Μπέσκος έκανε ακόμη λόγο για δικαίωση νομική αλλά προπάντων ηθική για όλους τους δημότες, τονίζοντας: ΄΄Πλέον δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο! Και να βρεθεί θα έχει την τύχη της απόρριψης. Ώρα να γίνει η πλατεία μας!΄΄.

Σχόλια προκάλεσε η είδηση της απόρριψης της προσωρινής διαταγής του πρώτου αναδόχου

Η είδηση της δικαίωσης του δήμου Αιγιαλείας πάντως προκάλεσε ποικίλα σχόλια που σχετίζονταν και με απόδοση ευθυνών για την καθυστέρηση του έργου. Επ’ αυτών, ο κ. Μπέσκος σχολίασε: ΄΄Αυτό που προέχει για την κοινωνία μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο της πλατείας. Ένα έργο που καθυστέρησε με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία. Από τη στιγμή που δικαιώθηκε ο δήμος νομικά σε αυτό το στάδιο, τα σχόλια που αποδίδουν ευθύνες και θριάμβους είναι άκαιρα, δείχνουν παθογένειες που δεν συνάδουν με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία μας. Ίσως είναι ένας λόγος αυτός που έχουμε μείνει πίσω σε πολλά πράγματα. Ταπεινότητα χρειάζεται κατά την άσκηση δημόσιας διοίκησης και πρέπει να είμαστε ενωτικοί σαν κοινωνία σε θέματα που αφορούν το δήμο μας και τους πολίτες΄΄.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος, ως εξής: ΄΄Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο και εμβληματικό έργο για την πόλη του Αίγιου και για όλη την Αιγιάλεια. Είναι η ώρα να στηριχθεί από όλους αυτή η προσπάθεια. Δεν χωράει πλέον και δεν συγχωρείται από κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας και καθυστέρησης του έργου, για να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικοί στόχοι και προεκλογικοί σκοποί. Ας μην ξεχνάει κανείς πως και οι κρίνοντες κρίνονται΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr