background img
banner
banner

Πέρασαν οι μειώσεις της ΔΕΥΑΑ από την Ο.Ε.

ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η εισήγηση τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΑ για την ύδρευση, την αποχέτευση και την άρδευση, για τη χρήση του 2023. Οι μειώσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης δεν βρίσκουν καθ’ όλα σύμφωνη την αντιπολίτευση που θεωρεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα έπρεπε να είναι πιο «γενναίες». Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι τι θα γίνει όταν θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τη σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή, όπως έγινε γνωστό και διά στόματος του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Γιώργου Ντίνου την περασμένη εβδομάδα, έχει αποφασίσει να εφαρμοστεί το νέο έτος τιμολογιακή πολιτική ανά κατηγορία: α) Στις ορεινές κοινότητες δωρεάν 100 κ.μ. το έτος ανά νοικοκυριό. β)Στις παραλιακές κοινότητες, όπως και στο Αίγιο 5% οριζόντια μείωση στους λογαριασμούς ύδρευσης. Αναλυτικά, για τις δύο κατηγορίες, προσανατολίζεται, η μείωση στα τιμολόγια να γίνει ως εξής: -Ορεινά χωριά (πάνω από την Εθνική Οδό): Ανά νοικοκυριό δωρεάν 100 κ.μ. δωρεάν νερό το έτος από το 2023, έχουν δεν έχουν φυσική ροή.-Παραλιακά χωριά και Αίγιο, κάθετα σε όλους, από Λαμπίρι έως Αιγείρα, μείωση 5% του τιμολογίου ύδρευσης το 2023.

Μειώσεις παρά τις επιφυλάξεις των υπηρεσιακών

Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος στην Ο.Ε., ΄΄παρά τις επιφυλάξεις της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ και πιστεύοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την μείωση, όσο το δυνατόν, των εξόδων-δαπανών της επιχείρησης για το επόμενο έτος, αποφασίσαμε λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, όπως για τη χρήση 2023, οι τιμές στις κλίμακες χρεώσεις των κυβικών ύδρευσης, για τους καταναλωτές της περιοχής της Κ. Αιγίου (εκτός των ειδικών τιμολογίων του οικισμού της Μυρτιάς και της κοινότητας κουλούρας) και των Αστικών κέντρων των κοινοτήτων Συμπολιτείας, Ερινεού, Διακοπτού, Ακρατας και Αιγείρας, να μειωθούν κατά 5% οι χρεώσεις σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές, ενώ για τους Αστικούς ιστούς των κοινοτήτων (Συμπολιτείας, Ερινεού, Διακοπτου, Ακρατας και Αιγείρας, χαρακτηριζόμενοι και ως ορεινοί οικισμοί), να απαλλαγούν από την χρέωση της κατανάλωσης έως τα 100 κυβικά ανά έτος εκκαθάρισης και η χρέωση αυτής να ξεκινάει από τα 101 κυβικά και πάνω ενώ οι τιμές των παγίων παραμένουν ως έχουν΄΄.

Χρ. Γούτος: ΄΄Έφεραν μειώσεις φέτος εν όψει εκλογών΄΄

Μιλώντας στο protionline.gr, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Γούτος, ανέφερε πως η παράταξή του κάθε χρόνο διαμαρτύρεται για το υψηλό κόστος του νερού, παρότι αυτό είναι κοινωνικό αγαθό, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι φέτος και καθαρά για προεκλογικούς λόγους αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Οι μειώσεις στο τέλος ύδρευσης έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα. Σαν παράταξη, εδώ και καιρό το «φωνάζουμε». Όμως η δημοτική αρχή έρχεται να το κάνει τη χρονιά των εκλογών, οπότε οι δημότες μπορούν να εξάγουν τα συμπεράσματά τους από μόνοι τους. Αναρωτιέμαι όμως, πόσο άλλο θα κοροϊδεύουν τον κόσμο;΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr