background img
banner
banner

Προχωράει το έργο στα «πυρόπληκτα» της Δ.Ε. Διακοπτού

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ – ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Ένα έργο που πέρασε από «χίλια μύρια κύματα» εκτελείται πλέον προς όφελος χωριών που στο παρελθόν επλήγησαν όσο λίγες κι έρχεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των περιοχών παρέμβασης. Πρόκειται για την «Ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων του πρώην Δήμου Διακοπτού», στα «πυρόπληκτα», για το οποίο η σύμβαση ανάθεσης υπεγράφη στις 17 Σεπτεμβρίου, πλην όμως προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Το έργο, αφορά περιοχές που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι 334.924,82 ευρώ και το έχει αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ που είχε δώσει έκπτωση 44,18 %.

Όπως ενημέρωσε το protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το έργο προχωράει, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι τεχνικές παρεμβάσεις. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τοιχίων στην περιοχή της Άνω Κερύνειας και τώρα βρισκόμαστε στην κατασκευή και ολοκλήρωση των τοιχίων στο Άνω Διακοπτό. Ο επόμενος κύκλος εργασιών αφορά τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, πλην όμως, επειδή οι καιρικές συνθήκες και οι θερμοκρασίες δεν ευνοούν αυτού του είδους τις εργασίες, θα μετατεθούν χρονικά για την άνοιξη ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο΄΄.

Ώθηση στις «ταλαιπωρημένες» περιοχές

Επίσης, ο αντιδήμαρχος τόνισε: ΄΄Είναι ένα σημαντικό έργο που έρχεται να συντελέσει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών των χωριών που περιλαμβάνονται στη μελέτη. Τα έργα αφορούν παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ασφάλεια των δημοτών και στην προστασία των δρόμων από τα νερά της βροχής και τις κατολισθήσεις, όπως επίσης και στην ποιότητα του οδοστρώματος ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται άνετα και με ασφάλεια΄΄. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χριστόπουλου, ΄΄με την κατασκευή των μικρών τεχνικών έργων γίνεται και αποκατάσταση των βλαβών και ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών των οδών που θα συντελέσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις εν λόγω περιοχές, την οικονομική ανασυγκρότηση αυτών και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών΄΄.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι οι εξής:

Τ.Κ. Μαμουσιάς: Θα πραγματοποιηθούν εργασίες, σε δημοτικούς δρόμους που βρίσκονται όλοι μέσα στην ακτίνα των 800μ του οικισμού

Δερβενάκι: Τσιμεντόστρωση σε υφιστάμενους δημοτικούς δρόμους (εντός της ακτίνας 800μ του οικισμού Δερβενακίου

Τ.Κ. Άνω Διακοπτού: Θα πραγματοποιηθούν συνοπτικά οι π εργασίες σε κεντρικούς ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους και σε φθαρμένο τσιμεντόδρομο

Τ.Κ. Κερύνειας: Θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε κεντρικούς ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους

Τ.Κ. Καθολικού: Θα πραγματοποιηθούν συνοπτικά εργασίες σε κεντρικούς ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους

Καλυβίτης (Δ.Κ. Διακοπτού): Θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε κεντρικό δημοτικό τσιμεντόδρομο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr