background img
banner
banner

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στη δεξίωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας

ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου προσεκλήθη από τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα Jari Gustafsson και την Anna Gustafsson, στη δεξίωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα.

Η Αχαιή βουλευτής, σε συνομιλία που είχε με τον κ. Πρέσβη, τόνισε την στήριξή της στη σύμμαχο χώρα και ευρωπαία εταίρο Φινλανδία, στην απόφαση να ενταχθεί στην Ευρωατλαντική Συμμαχία. Τόνισε ότι όποιες αναθεωρητικές φωνές υπάρχουν, θα πρέπει να απομονωθούν. Οι δύο χώρες έχουν το κοινό να έχουν στα ανατολικά τους ένα γείτονα που έχει αυτοκρατορικές ορέξεις, αλλά η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι δυνατή και θα αντιμετωπίσει με λογική και αίσθημα ευθύνης κάθε απειλή προς τα μέλη της.

Η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε ακόμη, τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αχαΐα. Βάσει αυτών θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορούν 80 και πλέον έργα, τα οποία έχουν στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της περιοχής, την τόνωση της αναπτυξιακής της προοπτικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Δημιουργούνται έτσι, οι κατάλληλες συνθήκες για την εξωστρέφεια της Αχαΐας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πρέσβης της Φινλανδίας ευχαρίστησε την κ. Αλεξοπούλου για τη συνεχή υποστήριξή της στην ελληνοφινλανδική φιλία. Ανέφερε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη βούληση της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Αχαΐας, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η βουλευτής Αχαΐας προσκάλεσε τον Πρέσβη στην Αχαΐα, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις επενδυτικές δυνατότητες της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr