background img
banner
banner

Αποχή της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής!

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απόφαση για αποχή από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας, έλαβε η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α), μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Θεοδωρικάκου.

Έχει μεσολαβήσει η άρνηση της δημοτικής αρχής περί συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης, μέχρι να έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην απόφαση της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., αναφέρονται τα εξής: «Απέχουμε από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιάλειας μέχρις ότου ρυθμιστεί εκ νέου με νόμο το πλαίσιο λειτουργίας τους, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου στην Αυτοδιοίκηση. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής και για τη μεταφορά όλων των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στο δημοτικό συμβούλιο. Καλούμε τον κ. Καλογερόπουλο να επαναφέρει και να αποδώσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλειας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr