background img
banner
banner

Δεν παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» και Λαϊκή Συσπείρωση

ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ένεκα της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με αφορμή το θλιβερό περιστατικό θανάτου ανασφάλιστης εργαζόμενης στην Καθαριότητα του δήμου Ξυλοκάστρου, ζήτησαν οι παρατάξεις Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας και Λαϊκή Συσπείρωση. Μάλιστα, οι εκπρόσωποί τους δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση τονίζοντας πως ο δήμος πρέπει να σεβαστεί στους εργαζόμενους που απεργούν.

Διπλή επιστολή στην πρόεδρο του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., απέστειλε δύο επιστολές προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, τονίζοντας: «κα πρόεδρε, η παράταξή μας ζητά αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου γιατί όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά από ομόφωνες αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ πραγματοποιούν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τον θάνατο ανασφάλιστης εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο. Επειδή για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απασχολούνται εργαζόμενοι που μάλιστα είναι και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τους δεν επιτρέπεται να υποχρεωθούν να εργαστούν, επιπλέον πρέπει ο δήμος να δείξει τον σεβασμό του για την απώλεια εργαζόμενης στον κοντινό μας δήμο».

«κα πρόεδρε η παράταξή μας σεβόμενη την μνήμη της αδικοχαμένης νέας εργαζόμενης στο δήμο του Ξυλοκάστρου και του γεγονότος ότι υπάρχει απεργία και κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, κάνουμε έκκληση να αναβάλετε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ορίσετε σύντομη ημερομηνία για να συζητηθεί το  θέμα “έγκρισης πρακτικού της οικονομικής επιτροπής για την διεξαγωγή διαδικασίας με διαπραγμάτευση του έργου ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου”. Η παράταξή μας δεν συμμετέχει στην περίπτωση που προχωρήσετε στην διεξαγωγή του συμβουλίου και παρακαλούμε να αναγνώσετε τα δυο κείμενα στο σώμα».

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: «Tο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται την ημέρα της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την εγκληματική απώλεια της εργαζόμενης στο δήμου Ξυλοκάστρου που δούλευε στα απορριμματοφόρα ανασφάλιστη και χωρίς καν σύμβαση εργασίας. Ζητήσαμε την αλλαγή της ημέρας  συνεδρίασης για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο να συμμετέχουν στην απεργία. Η Δημοτική Αρχή όμως, όπως και η αντιπολίτευση, παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πολιτική τους, προχώρησαν στη διενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εξαναγκάζοντας τους υπαλλήλους, που εργάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εργαστούν την ημέρα της απεργίας. Κατόπιν τούτου η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου, απέχει από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

΄΄Φτάνει πια με τα παιχνίδια εξουσίας και εξυπηρέτησης εργολάβων εις βάρος των δημοτών. Άμεση αποκατάσταση της πλατείας Αγ. Λαύρας. Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο άλλη μια φορά η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση, για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, καλά κρατεί. Μήνες ολόκληρους ανέθεταν στους εργολάβους και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να βρουν λύση για να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα. Σήμερα μπροστά στη κατακραυγή των δημοτών, αποποιούνται τις ευθύνες τους, επικαλούνται τα διαδικαστικά επιλογής εργολάβων και παρατείνουν την αγωνία των δημοτών. Εργαλειοποιούν το πρόβλημα της  πλατείας για προεκλογικούς λόγους, όπως ακριβώς οι ίδιοι εργαλειοποίησαν το πρόβλημα των απορριμμάτων στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές και άρπαξαν τη ψήφο των δημοτών. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι γιατί,  μέσω εκατέρωθεν  ενστάσεων και προσφυγών, οδήγησαν σε αδιέξοδο την  κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τους δημότες σε δικαιολογημένη αγανάκτηση. Αδιαφορούν  για την τραγική  καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία των περιοίκων και την οικονομική αιμορραγία των επαγγελματιών της πλατείας. Είναι μια αντιπαράθεση που στόχο έχει  το κυνήγι εξουσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν να εμφανιστούν  ως μοναδικοί  σωτήρες, αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι, γιατί όλοι τους άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης στο Δήμο,  και γνώριζαν  συνειδητά ότι  η κατάσταση θα οδηγηθεί στο σημερινό αδιέξοδο. Εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές εξυπηρέτησης των εργολάβων. Δεν διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία τα εκατομμύρια που χρωστά από τις περικοπές των πόρων προς τους Δήμους,  που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις υλοποίησαν. Η ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ΄΄».

Έκανε δε γνωστό πως, αναγνωρίζοντας την άμεση αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, ψηφίζει υπέρ της αποπεράτωσης της πλατείας, χωρίς να εμπλακεί στα διαδικαστικά επιλογής εργολάβου, τονίζοντας πως ΄΄η ευθύνη  ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική Αρχή και στην αντιπολίτευση΄΄. Τέλος, καλεί όλους τους δημότες σε λαϊκό συναγερμό, επισημαίνοντας: ΄΄Μόνο η οργανωμένη  παρέμβαση του λαού μπορεί να σώσει  την πόλη μας. Να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας που θα παραμερίσει τις  αντιλαϊκές παρατάξεις και θα ανοίξει το δρόμο της ελπίδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι  η μόνη συνεπής και αταλάντευτα φιλολαϊκή παράταξη. Καλεί τους δημότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και αγρότες να γυρίσουν τη πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες της πόλης, να συσπειρωθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να φτιάξουμε την Αιγιάλεια που ονειρευόμαστε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr