background img
banner
banner

Νέα σύμβαση για έναν χρόνο για τα απορρίμματα

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Για την αποδοχή των απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας για έναν ακόμη χρόνο, ενημέρωσε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, δείχνοντας αρκετά ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Μάλιστα, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που εξασφαλίζεται η μεταφορά και εναπόθεση για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

΄΄Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται σύμβαση για διάστημα ενός έτους και είναι βασικό που καταφέραμε να λύσουμε το θέμα για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα΄΄, τόνισε.

Σε άλλη στιγμή της συνεδρίασης, και μετά τις συνεχείς αναφορές της αντιπολίτευσης για την έκπτωση του 1%, ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε πως ΄΄δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο την εκάστοτε απόφαση αλλά και το σκεπτικό της. Οι προηγούμενες συμβάσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών που ήταν με απευθείας αναθέσεις, ήταν με 0,38 ευρώ το τονοχιλιόμετρο. Εμείς ξεκινήσαμε τη σύμβαση με 0,26% και πήραμε 1%. Γιατί ακυρώθηκε το 1%; Διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι πρέπει να το ακυρώσει διότι δεν υπήρχε σταθερός αποδέκτης και όχι για το 1% αυτό καθεαυτό. Και πώς να υπήρχε αφού κανείς δεν ήταν διατεθειμένος; Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο του Ελεγκτικού είχε εγκρίνει τον οποιονδήποτε αποδέκτη. Η δική μας περίπτωση είναι πιο φθηνή΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr