background img
banner
banner

Προς λήξη της κατάληψης στο 1ο ΓΕΛ μετά τις διαβεβαιώσεις για τον δρόμο | ΦΩΤΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οδός Κλεισούρας που, μετά και τις βροχές της Τρίτης 10 Ιανουαρίου έγινε απροσπέλαστη, διαμαρτύρονται οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, οι οποίοι από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το πρωί, έθεσαν το σχολείο σε κατάληψη, μη επιτρέποντας την είσοδο και την πραγματοποίηση μαθημάτων. Οι διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, οδήγησαν τα παιδιά στην απόφαση το βράδυ της Τετάρτης (εκτός απροόπτου) να λήξουν σήμερα την κατάληψη, αναμένοντας αρχικά επίσημη ενημέρωση και εν συνεχεία την εκτέλεση του έργου. Από την «ατζέντα» τους πάντως δεν λείπει και η πραγματοποίηση πορείας την Παρασκευή προς το Δημαρχείο.

Χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη υπευθύνων της ΔΕΥΑΑ όπου εκτίμησαν την κατάσταση και την αναγκαιότητα εκτέλεσης έργου αποστράγγισης. Στο σημείο βρέθηκαν το πρωί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, ζητώντας από τους μαθητές να μην προχωρήσουν σε κατάληψη, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν.

Το αίτημα των μαθητών

Το αίτημα των μαθητών, έτσι όπως διατυπώθηκε, έχει ως εξής: ΄΄Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πληθώρα μαθητών αυτή την εποχή, είναι πως ο δρόμος μαζεύει νερό κάθε φορά που βρέχει. Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου δεν επιτρέπει στους μαθητές πρόσβαση στο σχολείο χωρίς να βραχούν, καθώς μεγάλο ποσοστό αυτών δεν έρχονται με αμάξι. Στον δρόμο υπάρχει μόνο ένα φρεάτιο δίπλα στην είσοδο του σχολείου, το οποίο, κάθε φορά που βρέχει, βουλώνει. Η μόνη λύση είναι η επιδιόρθωση του δρόμου το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην κωλύεται τόσο η προσέλευση όσο και η αποχώρηση μαθητών και καθηγητών. Παρότι αυτό το αίτημα υπάρχει και έχει κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, έχει αγνοηθεί πλήρως από τους αρμόδιους. Η κατάληψη του σχολείου είναι μία ένδειξη διαμαρτυρίας, μέσω της οποίας ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων΄΄.

Ηλ. Ανδρέου: ΄΄Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν έχουν αποδώσει οι όποιες παρεμβάσεις΄΄

Ερωτηθείς από το protionline.gr, ο διευθυντής του σχολείου Ηλίας Ανδρέου, ο οποίος και το απόγευμα της Τετάρτης ζητούσε από τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, τονίζοντας: ΄΄Τα παιδιά διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση τη πρόσβασης στο σχολείο, πρόβλημα που δεν είναι σημερινό αλλά υφίσταται 24 χρόνια τώρα. Δυστυχώς, καμία δημοτική αρχή δεν εκτέλεσε έργο ώστε οι μαθητές να μεταβαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα μεριμνήσουν αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν έχουν αποδώσει οι όποιες παρεμβάσεις. Μας είπαν ότι με το που θα γίνει η αποχέτευση, θα λυθεί το πρόβλημα, όμως ξαναπαρουσιάστηκε΄΄.

Αν. Μαρκοράς: ΄΄Πρωτίστως ζητάμε έναν ασφαλή δρόμο για τα παιδιά μας΄΄

΄΄Το αίτημα των μαθητών είναι απολύτως δίκαιο. Είναι ένα χρόνιο αίτημα αφού προβλήματα προκύπτουν σε κάθε βροχόπτωση και από τότε που λειτούργησε το σχολείο, ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος. Αυτό που εξηγήσαμε χθες στα παιδιά είναι ότι η κατάληψη δεν είναι τρόπος άσκησης πίεσης και ότι κι εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προωθούμε το αίτημα΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Αιγίου, Ανδρέας Μαρκοράς, ο οποίος και το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στο σχολείο, ζητώντας από τους μαθητές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ανοίξουν τις πόρτες του σχολείου.

Εν τω μεταξύ, κατά την επίσκεψή τους την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο σημείο, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΑ τόνισαν ότι η ασφαλτόστρωση δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, ωστόσο υπήρχε η διαβεβαίωση ότι μετά την εγκατάσταση του νέου αγωγού αποχέτευσης, ο παλαιός θα χρησίμευε για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων. Ερωτηθείς σχετικά με το τι του μεταφέρθηκε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων είπε πως πράγματι το έργο αυτό έχει γίνει, ωστόσο όταν χρειάστηκε να δουλέψει η αντλία για να τραβήξει τα όμβρια, προκλήθηκε υπερθέρμανση και σταμάτησε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να νερά να… ξεχειλίσουν και πάλι στον δρόμο που έμοιαζε… ποτάμι. Από εκεί και πέρα αναμένεται παρέμβαση των τεχνικών ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα προτού πέσει η άσφαλτος.

΄΄Αυτό που ζητάμε εμείς είναι έναν δρόμο πρωτίστως ασφαλή ώστε να μεταβαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο και εν συνεχεία να μην συγκεντρώνει νερά και να βελτιωθούν οι συνθήκες΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μαρκοράς.

Αναφορά στην Εισαγγελία πρότεινε ο Γ. Μπέσκος

Να σημειωθεί ότι στο θέμα παρενέβη και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος τυγχάνει και γονέας παιδιού στο 1ο ΓΕΛ. Ο κ. Μπέσκος καταλόγισε διαχρονική αδιαφορία και έκανε λόγο για εικόνες ντροπής στην οδό Κλεισούρας, τονίζοντας: ΄΄Παρ’ ότι τόσα χρόνια μαθητές, γονείς έχουμε τονίσει ότι πρέπει να καλυφθούν φρεάτια, να ρίξουν λίγο άσφαλτο… κανένας δεν έκανε το παραμικρό. Ούτε καν πεζοδρόμιο δεν έχει για να μεταβαίνουν οι μαθητές ασφαλείς. Είναι θαύμα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε ατύχημα σε μαθητή. Ούτε η ασφαλής μετάβαση των μαθητών τους ενδιαφέρει. Ο Δήμος η ΔΕΥΑ όποιος είναι αρμόδιος επιτέλους να κάνουν το αυτονόητο. Δεν πάει άλλο. 23 χρόνια αυτή η κατάσταση πάει πολύ… και για τα παιδιά και για γονείς και κατοίκους της περιοχής΄΄. Επίσης, έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος Γονέων προσανατολίζεται σε αναφορά στην Εισαγγελέα Αιγίου καθώς πλέον είναι προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετάβαση τους στο σχολείο.

Οι μαθητές ως χθες το βράδυ σκέφτονταν να λήξουν την κατάληψη, ωστόσο την Παρασκευή σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο Δημαρχείο Αιγιαλείας. Εκεί θα ζητήσουν, αντιπροσωπεία τους να δει τον δήμαρχο και να του θέσει το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης του δρόμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr