background img
banner
banner

Με τρία καρναβάλια

ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ένα πολύχρωμο και χαρούμενο “κύμα” ενθουσιασμού, με αρκετά κεφάτη διάθεση από εκατοντάδες καρναβαλιστές, αναμένεται να απολαύσει η Αιγιάλεια, με τις φετινές εκδηλώσεις για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που μπαίνει σιγά – σιγά, από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά. Λάτρεις των αποκριάτικων στολών, χορών και δρώμενων κάθε ηλικίας, αλλά και Καρναβαλικές Επιτροπές, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις φετινές δράσεις, για τα παιχνίδια, τους χορούς και βεβαίως, τις καρναβαλικές παρελάσεις.

Οι εκδηλώσεις στα τρία πιο ¨μεγάλα¨ καρναβάλια της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται να σημειώσουν “αριθμό ρεκόρ” για τα τοπικά δεδομένα, καθώς τα τρία προηγούμενα χρόνια ο… κορωνοϊός “πάγωνε” τη διάθεση και… αραίωνε την πολυκοσμία λόγω των υγειονομικών μέτρων. Φέτος, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα “ξεχυθούν” στους δρόμους και σε διάφορες περιοχές της Αιγιάλειας, σε μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, πάνω από 2.500 άνθρωποι, αριθμός που θα διπλασιαστεί τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες των Απόκρεω, με την εισροή εκατοντάδων επισκεπτών και τουριστών, κάνοντας ουσιαστικά όλο τον δήμο ένα υπαίθριο, πολυήμερο… πάρτι!

Με ρεκόρ συμμετοχής και επισκεψιμότητας αναμένεται το καρναβάλι του Διακοπτού

Οι υπεύθυνοι διοργανωτές του φετινού αποκριάτικου προγράμματος, έχουν ανοίξει και μελετούν εις βάθος τον… “χάρτη” της ευρηματικότητας, προκειμένου να διοργανώσουν το πιο κεφάτο καρναβάλι των τελευταίων ετών. Μοναδικός σκοπός τους, είναι η φετινή γιορτή να προσφέρει κέφι και χαρά, έσοδα και νέους φίλους για το χωριό, από κάθε γωνιά της χώρας. Ο συγκεκριμένος θεσμός, επιστρέφει μετά την απόλυτη εικόνα της καραντίνας και της “αποξένωσης”, έπειτα από την υποχρεωτική παύση των προηγούμενων ετών. Η Ειδική Καρναβαλική Επιτροπή ανασυντάσσεται και προγραμματίζει το καθετί, με τελικό προορισμό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου, όπου πρόκειται να είναι και το αποκορύφωμα της διασκέδασης, με τα δρώμενα να “ελκύουν” ήδη πλήθος κόσμου.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους Χρήστο Κακκαβά, Βάσω Βούλγαρη, Ασπασία Κακκαβά, Άντα Σώη και Πανωραία Μελισσιώτη και ουσιαστικά, είναι οι… υπεύθυνοι για την οργάνωση σε κάθε τομέα. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται θεατρική παράσταση δίπλα στον Σταθμό του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και στη συνέχεια ένα πολύωρο πάρτι, με δωρεάν γλυκίσματα και κεράσματα πάντως είδους, με την συμμετοχή εθελοντών και φίλων των καρναβαλιστών του χωριού. Την επόμενη ημέρα, 26 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια παρέλαση στους δρόμους της περιοχής, ενώ θα συμμετάσχουν περίπου 15 διαφορετικά γκρουπ και άρματα, τα οποία καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα δρώμενα του Διακοπτού, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Οι διάφορες εκδηλώσεις που αποφασίζονται, θα ανακοινώνονται και επισήμως τις επόμενες ημέρες, με το τέλος αυτών, να είναι το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο κάψιμο του ομοιώματος του καρνάβαλου, στη θάλασσα.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο Αίγιο

Με “πρωτεργάτη” και απόλυτο συντονιστή την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, πρόκειται να αναβιώσει και φέτος το Παιδικό Καρναβάλι Αιγίου, ένα από τα πιο ισχυρά και επιτυχημένα αποκριάτικα δρώμενα που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε όλο το νομό Αχαΐας. Το εγχείρημα της οργάνωσης των εκδηλώσεων ήταν δύσκολο και πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα προχωρήσει εύκολα φέτος, ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών συνθηκών. Όμως η Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού και ο “μαέστρος” της προσπάθειας Μένιος Κουτρόπουλος, είχαν άλλη… άποψη. Το καρναβάλι μετρά ήδη 8 χρόνια ζωής και η επιτυχία του ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το Παιδικό Καρναβάλι της πόλης είναι πλέον ένας θεσμός και οι διοργανωτές, στοχεύουν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη της επιτυχίας. Τις δράσεις των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Αίγιο, επιμελείται εξ ολοκλήρου η Ένωση, η οποία με την αμέριστη βοήθεια των εκπροσώπων των σχολείων της περιοχής, έχει σκοπό να κάνει το καλύτερο καρναβάλι των τελευταίων ετών.

Τα φετινά δρώμενα ξεκινούν το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί από την οδό Κλεομένους Οικονόμου και θα καταλήξει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του δήμου. Μία άλλη καρναβαλική εκδήλωση που θα γίνει, έχει πάρει το όνομα “Νυχτερινή Ποδαράτη” και θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στις 25 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση αυτή, θα είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή διαφόρων γκρουπ και εκτός μαθητικών κοινοτήτων, με παρέες φίλων ιδιωτών, γκρουπ εμπορικών καταστημάτων ή απλού κόσμου, η οποία θα καλύψει μία αρκετά μεγάλη διαδρομή, καταλήγοντας στην παραλία. Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα κλείσουν με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου, το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο λιμάνι και μέσα στην απόλυτη θετική διάθεση, υπό τους ρυθμικούς τόνους dance και latin ηχοχρωμάτων.

Ένα μήνα θα διαρκέσει το φετινό “Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού” στην Αιγείρα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας, διοργανώνει και φέτος το μεγάλο Αιγειράτικο Καρναβάλι, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, μετράει περίπου 25 χρόνια ζωής στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου, με το “start” που θα δοθεί, με το παιχνίδι του “Κρυμμένου Θησαυρού” το οποίο προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό από την καλύτερη δυνατή και μόνιμη ομάδα “κρούσης” της Επιτροπής Καρναβαλιού. Η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός, περιλαμβάνει για φέτος παιχνίδια στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου για μικρά και μεγάλα παιδιά, παρέλαση αρμάτων και γκρουπ, το “Κυνήγι του Θησαυρού” που θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο για όλο τον μήνα Φλεβάρη και θα τελείται σε όλους τους δρόμους της περιοχής και φυσικά, η τελετή λήξης των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και το πάρτι που πρόκειται να απολαύσουν εκατοντάδες αποκριάτικες φιγούρες.

Η Καρναβαλική Επιτροπή, που αποτελείται για ακόμα μια χρονιά από τους Αποστόλη Παπαχριστόπουλο, Αθανασία Πάνου και Παναγιώτη Καλέλη, μαζί με τους υπεύθυνους του τοπικού συλλόγου, έχουν βάλει τα… δυνατά τους, ώστε να πρωτοτυπήσουν για ακόμα μία φορά, με παιχνίδια και εκδηλώσεις που αν μη τί άλλο, θα έχουν μεγάλο σασπένς. Θα υπάρχουν “άλυτοι γρίφοι” που οι καρναβαλιστές θα καλούνται να λύσουν ημέρα με τη ημέρα, κάτι σαν πάζλ το οποίο αφού ολοκληρωθεί θα οδηγήσει τους κυνηγούς σε ένα αντικείμενο. Τα μέλη των 7 group που έχουν (μέχρι στιγμής) δηλώσει συμμετοχή για το “Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού” είναι: Το πουλί του παραδείσου, Καρναβαλιστάρς, ο Μάκης και οι παίδαροι, Πιάστε το πουλί μας, Μπονάλες, Ακυβέρνητο καράβι και Vivere Pericolosamente. Τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στην τελική παρέλαση της Κυριακής 26 Φλεβάρη θα είναι περίπου 12 γκρουπ, καθώς δηλώσεις συμμετοχής έχουνε κάνει και τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Τέλος, να αναφερθεί ότι μετά την τελική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, στις 26 Φλεβάρη, αλλά και το κάψιμο του καρνάβαλου, θα γίνει υπαίθρια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, από το συγκρότημα WalkMan.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η τελετή έναρξης των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, με μία μίνι παρέλαση όπου θα γίνει ουσιαστικά η παρουσίαση των γκρουπ συμμετοχής, μαζί με τα λάβαρα τους. Η θεματολογία της φετινής αποκριάς, θα είναι ιστορίες από ταινίες του hollywood και αυτό θα υποστηρίξουν οι καρναβαλιστές. Η δράση, θα περιλαμβάνει βεγγαλικά, χορό, ρυθμική μουσική, τρελό κέφι και θα… καταλήξει σε ένα πάρτι με άκρως αποκριάτικη διάθεση, σε γνωστό κατάστημα της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr