background img
banner
banner

Έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας

ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Θέμα αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής θέτει τώρα η αντιπολίτευση κατηγορώντας τον δήμαρχο για ανακολουθία και αδυναμία να εκτελέσει ακόμη και τα στοιχειώδη. Η συνεννόηση της περασμένης εβδομάδας στο τραπέζι του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για απόσυρση της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού, όπως όλα δείχνουν, δεν σημαίνει και ομοψυχία, αλλά μάλλον… λύση ανάγκης ώστε να επιστρέψει ξανά ο «εφιάλτης» των απορριμμάτων.

Η επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ματαίωση της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού, βρήκε την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη να αναζητεί, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, τον ενδεδειγμένο τρόπο προώθησης της ακύρωσης της σύμβασης, προχωρώντας ωστόσο σε μία καταγγελία. Όπως η ίδια τόνισε, διαπιστώθηκε πως η απόφαση που ελήφθη στις 4 Ιανουαρίου κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, για τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη του 2023, δεν είχε σταλεί καν προς έγκριση και παρέμενε σε κάποιο «συρτάρι» της αρμόδιας Υπηρεσίας. «Καυτηριάστηκε» δε το γεγονός ότι ο δήμαρχος επιθυμούσε άμεσα προϋπολογισμό για την πρόβλεψη για τα απορρίμματα όμως δεν είχε αποστείλει την απόφαση για τα τέλη που προηγούνται του προϋπολογισμού. Βεβαίως, η εν λόγω απόφαση δεν είχε το απαιτούμενο «πράσινο φως» της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι η πρόταση δεν περιελάμβανε δέσμευση για τον ηλεκτροφωτισμό.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση για ακύρωση του ηλεκτροφωτισμού ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο απαιτείται ανάλογη απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού και βέβαια της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που είχε λάβει την αρχική απόφαση, διαδικασίες που δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη, καθώς μεσολάβησαν και οι εορτασμοί για τη Συνέλευση της Βοστίτσας.

Χρ. Γούτος: ΄΄Η προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αιγιάλεια, είναι απόδειξη της μη σωστής διοίκησης Καλογερόπουλου΄΄

Μιλώντας στο protionline.gr για τις εξελίξεις, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, επισήμανε: ΄΄Ο κ. Καλογερόπουλος χρησιμοποιεί τον δήμο σύμφωνα με το τι επιθυμεί ο ίδιος. Όπως και με τον ηλεκτροφωτισμό που αγνόησε το Δημοτικό Συμβούλιο κι έφτασε με την τόση εμπειρία του και τις τόσες περγαμηνές του, να υπάρχει κίνδυνος να «βουλιάξει» και πάλι ο δήμος στα σκουπίδια. Και σε αυτή την περίπτωση, εμείς δώσαμε λύση. Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιληφθεί και εύχομαι να έχει ήδη καταλάβει μιας και το αναφέρει συνέχεια και επαίρεται γι’ αυτό, ότι για να πάει μπροστά ο τόπος χρειάζεται συναίνεση και βοήθεια. Απόδειξη ότι δεν το είχε… καταλάβει ως τώρα είναι, ότι επί θητείας του ο δήμος Αιγιαλείας έχει μείνει τόσο πίσω. Για να μην αναφερθούμε στα επιμέρους θέματα όπως ΤΕΙ, πλατεία, έλλειψη λύσης για τα απορρίμματα αλλά και στην άρδευση που ούτε κι εκεί έγινε σωστός χειρισμός του θέματος. Άρα αυτή η τόσο προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αιγιάλεια, είναι απόδειξη της μη σωστής διοίκησης Καλογερόπουλου΄΄.

Ωστόσο, ο κ. Γούτος έδωσε και μία αισιόδοξη προοπτική, λέγοντας: ΄΄Προσωπικά, επιμένω ότι η Αιγιάλεια μπορεί να σταθεί όρθια και γι’ αυτό και προσπαθώ με κάθε τρόπο είτε να καταθέσω προτάσεις είτε να δώσω τη βοήθειά μου, μολονότι σε πολλά θέματα διαφωνώ κάθετα με τους χειρισμούς και τον τρόπο διοίκηση από πλευράς του δημάρχου. Όπως για παράδειγμα με τον ηλεκτροφωτισμό. Εγώ δεν είπα να μην γίνει, όμως παρουσίασα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτικά, τρόπους που θα μπορούσε να γίνει αναβάθμιση του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού και όχι η εύκολη αλλά κοστοβόρα λύση της ανάθεσης σε μία εταιρεία, βάζοντας τους δημότες να πληρώνουν και αποδίδοντάς της τα τέλη΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Η μέχρι τώρα πορεία της κατάστασης στον δήμο Αιγιαλείας χαρακτηρίζεται από το «ό,τι να ‘ναι» και αποδεικνύεται σε κάθε «βήμα». Τρανό παράδειγμα το γεγονός ότι ο δήμος ξανακινδύνεψε να πνιγεί στα σκουπίδια, τη στιγμή που κανένας δήμος ανά την Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Κι αν δεν μπαίναμε εμείς μπροστά, η Αιγιάλεια θα ήταν σήμερα γεμάτη σκουπίδια΄΄.

Αναφορικά με τα δημοτικά τέλη και το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Γούτος είπε: ΄΄Η απόφαση για τα δημοτικά τέλη πλέον είναι σύννομη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ηλεκτροφωτισμού και εφόσον εφαρμοστεί, θα μπορέσουν να γίνουν μειώσεις για τους δημότες και να προχωρήσουμε και στον προϋπολογισμό. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό το θέμα της καθαριότητας έχει επιλυθεί, όμως ο κ. Καλογερόπουλος θα πρέπει να είναι συνεργάσιμος ως προςστα υπόλοιπα θέματα για να έχει ο δήμος προϋπολογισμό και να μην μας βάλει σε περιπέτειες όπως πριν δύο χρόνια΄΄.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Αποδεικνύεται η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση του δημοτικού έργου΄΄

Την ίδια ώρα, η κ. Ψυχράμη κατηγορεί τη δημοτική αρχή για έλλειψη υπευθυνότητας, επισημαίνοντας: ΄΄Η απώλεια της αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής συνεχίζεται με ρυθμούς που βλάπτουν τους δημότες και το δημοτικό έργο. Έλλειψη υπευθυνότητας συνιστά η δεκαπενθήμερη καθυστέρηση της αποστολής των αποφάσεων – που αφορούσαν στα δημοτικά τέλη – στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας. Αυτό καταδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση του δημοτικού έργου και φυσικά καταρρίπτει για άλλη μία φορά τον «μύθο» της δημοτικής αρχής, ότι την εμποδίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο μήνα τα θέματα των τελών και του προϋπολογισμού και η δημοτική αρχή τα έχει ακόμα «στο συρτάρι». Πώς θα προχωρήσει το δημοτικό έργο; Πώς θα βοηθηθούν οι τοπικές κοινότητες; Aκραία ανευθυνότητα΄΄.

Αναφορικά με το θέμα της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού, η κ. Ψυχράμη σχολίασε στo protionline.gr: ΄΄Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ματαίωση του επαχθούς διαγωνισμού που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, πρέπει να κοινοποιηθεί στην αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού και στην Οικονομική Επιτροπή για τις δέουσες ενέργειες. Θα πράξει σωστά η δημοτική ή θα βάλει κι αυτή την απόφαση στο συρτάρι; Δεν τους εμπιστευόμαστε…΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Εμείς εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας εκ μέρους του δημάρχου και τον καλούμε για πολλοστή φορά να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας και της συναίνεσης με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά τρικς, τα οποία ουδέν όφελος προσκομίζουν στους δημότες, αντιθέτως τους βλάπτουν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr