background img
banner
banner

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Άλλο η ολοκλήρωση της πλατείας – Άλλο οι ευθύνες του Δημάρχου για το φιάσκο της πλατείας»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Την ώρα που ο δήμαρχος Αιγιαλείας «επιβραβεύει» την αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο θέμα της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος που έρχεται να μιλήσει «έξω από τα δόντια», καταλογίζοντας ευθύνες στον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Με δήλωσή του στο protionline.gr τονίζει πως: «Ορθά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας ψήφισε τα έργα ολοκλήρωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας. Η ψήφος αυτή ήταν για την πόλη, για τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Και ασφαλώς δεν ήταν ψήφος στο φιάσκο του Δημάρχου για τους χειρισμούς του από την αρχή του έργου μέχρι σήμερα.

Η πλατεία Αγίας Λαύρας αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Αιγίου. Σημείο συνάντησης και τόπος περιπάτου με ιστορία και αίγλη μοναδική.

Δυστυχώς επί τρία χρόνια έχει γίνει μνημείο δυσφήμησης της πόλεως και πεδίο κινδύνων και ατυχημάτων.

Αποτελεί παράδειγμα ανικανότητας, αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας για τα δημόσια έργα και μάλιστα για ένα συνηθισμένο έργο, μικρού μεγέθους, όπως είναι αυτό.
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Καλογεροπούλου είναι μεγάλες και αποκλειστικά ανήκουν στον ίδιο. Διότι με τις ενέργειες του, τις παραλείψεις του και τις επιλογές του οδήγησε σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση την πλατεία Αγίας Λαύρας.

Ασφαλώς οι πολίτες και επιχειρηματίες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και οι καταλογισμοί θα γίνουν στην ώρα τους.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι:

1. Υπήρξε άγνοια και ανικανότητα διαχείρισης του έργου από την αρχή του.

2. Οι πελατειακού χαρακτήρα παρεμβάσεις αλλά και οι ελλιπείς μελέτες δημιούργησαν τις συνθήκες για τη διάλυση της εργολαβίας

3. Η περιφρόνηση προς τους Αιγιαλείς εργολήπτες και μηχανικούς είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δε λέει αλήθεια ο Δήμαρχος όταν δηλώνει ότι ‘’οι επιλογές των υποψηφίων αναδόχων έγιναν από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμών’’. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος, με το δικό του σκεπτικό και για τους δικούς του λόγους, επέλεξε τις τρεις εταιρείες. Για το θεσμό που υπηρετεί θα ήταν πιο έντιμο να το παραδεχτεί, παρά να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο.

4. Η διαπραγμάτευση ήταν κάκιστη και προσχηματική και η έκπτωση 7% είναι αστεία και προκλητική, όταν η αρχική εργολαβία είχε έκπτωση 55% και δεν διαλύθηκε από αυτό.
Αλήθεια, υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι έγινε σωστή, αντικειμενική και διαφανής διαπραγμάτευση? Και ότι η προσφορά αυτή είναι η αρμόζουσα σε μία σωστή διοίκηση για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος;

5. Οι ακροβασίες με τα ζητήματα νομιμότητας οδήγησαν σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέες προσφυγές και ενστάσεις γιατί η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής κινείται μονίμως σε τεντωμένο σκοινί και στα όριά της νομιμότητας.

Όλα αυτά έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημοτική Αρχή του κ. Καλογεροπούλου και έχουν πληγώσει την υπερηφάνεια του.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι χειρισμοί του Δημάρχου έχουν φέρει τους επιχειρηματίες της πλατείας στα όριά της χρεοκοπίας.

Η πλατεία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ούτε δικαιολογίες. Ας μην ψάχνει πλέον ο Δήμαρρχος για δικαιολογίες διότι δεν υπάρχουν. Και μέχρι σήμερα δυστυχώς κρυβόταν πίσω από αστείες δικαιολογίες.

Οι δημότες του Αιγίου δεν θα το ξεχάσουν αυτό.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr