background img
banner
banner

Πατρικές συμβουλές από τον Μητροπολίτη στη σύναξη των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Η πρώτη σύναξη των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αφού καλωσόρισε τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέα μέλη, τους ευχαρίστησε για την αποδοχή του διακονήματος που τους ανέθεσε η τοπική Εκκλησία και τους ευχήθηκε το έργο τους να είναι καρποφόρο και δημιουργικό προς ωφέλεια των ενοριών και του λαού του Θεού.

Στη συνέχεια, ο τοπικός Ποιμενάρχης έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες για τη σπουδαιότητα του έργου των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του ρόλου τους μέσα στην Ενορία. «Τα πάντα», επεσήμανε, «μέσα στην Εκκλησία θα πρέπει να γίνονται «ευσχημόνως και κατά τάξιν», ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιερού Ναού και της Ενορίας. Η μέριμνα για την ευταξία και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού, η ορθή και συνετή διαχείριση της περιουσίας και των προσόδων του, η καθημερινή τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και η μετ’ ευλαβείας προσευχητική συμμετοχή σας σε αυτές, χωρίς περισπασμούς ή άλλες ενασχολήσεις, που απάδουν στην ιερότητα της στιγμής, η εξυπηρέτηση των ενοριτών με απόλυτη ευγένεια και διάκριση, αποτελούν τους κυριότερους στόχους της διακονίας σας».

Στο τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης προσέφερε ως ευλογία στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ένα πνευματικό βιβλίο, ευχόμενος πατρικώς στον καθένα προσωπικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr