background img
banner
banner

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΓΙΟΥ: Άνοιξαν το έτος με μία επιτυχημένη εκδήλωση!

Δυναμικά ξεκίνησε το 2023 για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου με κοπή πίτας για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και γλέντι. Το Σάββατο 21 Γενάρη, στην αίθουσα «Μαργαρίτα» έγινε η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν χορευτές-χορεύτριες, μέλη και φίλοι του συλλόγου, πολίτες από όλη την Αιγιάλεια.

Ακόμη, τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Ιάσων Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του επιμελητήριου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Αιγιάλεια (Αίγιο, Τέμενη, Καμάρες, Πάτρα κ.ά.) και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας. Όλοι οι επίσημοι μίλησαν για το ξεχωριστό έργο που γίνεται στο Χ.Ε.Α., την προσφορά και δημιουργία στον τοπικό πολιτισμό, το ήθος και τη συνεργατική λειτουργία, τις σπουδαίες παραστάσεις και την ανάδειξη του λαϊκού-παραδοσιακού χορού και πολιτισμού.

Το έργο των μελών του Δ.Σ. νυν και τέως

Η πρόεδρος του Χ.Ε.Α. Τασία Τηλιγάδη μετά το καλωσόρισμα, μίλησε για τις πρόσφατες εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου ενώ δημιούργησε μια ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά με την αναφορά στον απελθόντα πρόεδρο Κωνσταντίνο Σιώμο, ο οποίος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στο έργο των μελών του Δ.Σ. όλα αυτά τα χρόνια, στην πολυεπίπεδη προσφορά των δασκάλων χορού, στη συμμετοχή, διάθεση και συνολική παρουσία των χορευτών-τριών όλων των τμημάτων και στο συνολικό σπουδαίο έργο του Χ.Ε.Α.

Παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας

Το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς η σπουδαία παραδοσιακή ορχήστρα «ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ» [Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι, τραγούδι), Χάρης Λύγκος (βιολί), Πάνος Σκουτέρης (κλαρίνο, γκάιντα, τραγούδι), Παναγιώτης Σταθάκης (λαούτο), και Κώστας Καραμέσιος (κρουστά)], κράτησε για ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στο χορό, αποδίδοντας εξαιρετικά, σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα (Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μικρά Ασία, Θράκη, Κυκλάδες, Μακεδονία, Δωδεκάνησα). Για τα παιδικά τμήματα του Χ.Ε.Α. έγινε ξεχωριστή κοπή πίτας και μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τον σύλλογο.

Το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (από Πέμπτη 26 ως Κυριακή 29 Γενάρη), καθώς και σε μια αποκριάτικη εκδήλωση ενώ τα μαθήματα χορού συνεχίζονται κανονικά για όλα τα τμήματα (παιδικά και ενηλίκων) που λειτουργούν στο Χ.Ε.Α. καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr