background img
banner
banner

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Επανέναρξη μαθημάτων χορού και δραστηριοτήτων για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, μετά τις διακοπές των γιορτών. Με την είσοδο του Γενάρη ξεκινούν και οι πρώτες εκδηλώσεις. Αύριο Σάββατο 21 Γενάρη, στις 9.00 το βράδυ, θα γίνει η κοπή της πίτας για το νέο έτος, ενώ οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου οργανώνουν και παραδοσιακό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μαργαρίτα» (ξενοδοχείο Telis), με τη σπουδαία παραδοσιακή ορχήστρα «ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ».

Την ορχήστρα αποτελούν: Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι, τραγούδι), Χάρης Λύγκος (βιολί), Πάνος Σκουτέρης (πνευστά, τραγούδι), Παναγιώτης Σταθάκης (λαούτο), και Κώστας Καραμέσιος (κρουστά) . Οι “Πεντάηχον”, ένα σχήμα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, διακρίνονται αφενός για την ποιότητα των μουσικών επιλογών τους, κυρίως δε για το ερμηνευτικό τους καλειδοσκόπιο, που αντανακλά σκοπούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα (Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μικρά Ασία, Θράκη, Κυκλάδες, Μακεδονία, Δωδεκάνησα). Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι, εκτός από τους χορευτές και χορεύτριες όλα τα μέλη, οι γονείς των μικρών χορευτών, οι φίλοι του συλλόγου και οι συμπολίτες για να συμμετάσχουν σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με τους ήχους του κλαρίνου και του βιολιού.

Συμμετοχή σε επετειακές εκδηλώσεις

Αυτή την περίοδο το Χ.Ε.Α. προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μυστικής συνέλευσης της Βοστίτσας (παρέλαση, χοροί κ.ά.). Αυτό έρχεται να προστεθεί στην πλούσια και πολυεπίπεδη σειρά δράσεων και εμφανίσεων του Χορευτικού Εργαστηρίου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022 (συμμετοχή στην τηλεοπτική εκπομπή «από τόπο σε τόπο», παρουσίαση χορών στις εκδηλώσεις για τη Μικρά Ασία στον Συνοικισμό, χοροί και έθιμα σε εκδήλωση για τη σταφίδα, κάλαντα και χοροί δωδεκαήμερου στον πεζόδρομο Αν. Λόντου, συμμετοχή στα εγκαίνια του ψηφιακού μουσείου στο λιμάνι Αιγίου).

 

Προγραμματισμός δραστηριοτήτων

Από την Δευτέρα 9 Γενάρη ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα χορού για όλα τα τμήματα που λειτουργούν στο Χορευτικό Εργαστήρι (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων), καθημερινά από Δευτέρα ως και Παρασκευή. Παράλληλα, το Δ.Σ., σε συνεργασία με τους δασκάλους χορού, προγραμματίζει τις επόμενες δραστηριότητες του συλλόγου, σε συνέχεια όσων έχουν πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Έμφαση στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί στην οργάνωση παραστάσεων του Χορευτικού Εργαστηρίου καθώς και σε συνεργατικές δράσεις που θα προβάλουν τον παραδοσιακό χορό και πολιτισμό.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr