background img
banner
banner

Χωρίς φιλόλογο Ειδικής Αγωγής το Γυμνάσιο Καμαρών

«ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Με ανοιχτή επιστολή – παράκληση προς την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερή, οι γονείς των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες του Γυμνασίου Καμαρών, κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη για πάνω από δύο μήνες φιλολόγου Ειδικής Αγωγής, επισημαίνοντας την αργή προσαρμογή των παιδιών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Αξιότιμη κ. Πιερή, η παρούσα επιστολή μας έχει ως σκοπό να σας τονίσει για ακόμα μία φορά το πρόβλημα δυσλειτουργίας των τμημάτων ένταξης του Γυμνασίου Καμαρών.

Τα παιδιά μας – πολλά από αυτά με βαριές μαθησιακές δυσκολίες – αγωνίζονται να λάβουν τη βασική εκπαίδευση με ρυθμό και ταχύτητα πολύ χαμηλότερες από εκείνες των παιδιών των τυπικών τμημάτων. Με ασύλληπτο κόπο από μέρους τους, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης, στο χτίσιμο αυτοπεποίθησης, στην προσαρμογή τους στο τυπικό τμήμα της τάξης και στις μύριες άλλες αντιξοότητες που προκύπτουν από τις μαθησιακές δυσκολίες που τα ακολουθούν από τις πρώτες στιγμές της σχολικής τους ζωής.

Από τη 2α Δεκεμβρίου έως και σήμερα – περισσότερους από δύο μήνες – τα παιδιά μας δεν έχουν φιλόλογο Ειδικής Αγωγής. Από την πλευρά του Σχολείου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί και να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ήδη τεράστιες αντιξοότητες που καλούνται να υπερβούν τα παιδιά μας να διογκώνονται και συγκεκριμένα: να μην καλύπτονται βασικά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ώστε να μπορούν, όσο το δυνατόν απρόσκοπτα, να συνεχίσουν την πορεία τους στο Λύκειο ενώ για τα μικρότερα παιδιά να καθυστερεί η ήδη ιδιαίτερα αργή προσαρμογή τους στη συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Για τους λόγους που εν συντομία πιο πάνω παραθέτουμε και για αμέτρητους άλλους που είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν σε μία επιστολή, παρακαλούμε ευγενικά, να τοποθετήσετε φιλόλογο Ειδικής Αγωγής στο σχολείο των παιδιών μας άμεσα, προκειμένου να σταματήσει η άδικη μεταχείρισή τους από την Πολιτεία, της οποίας θεμελιώδης υποχρέωση είναι η στήριξη των ευάλωτων πολιτών της.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή του Αιγίου, το Γυμνάσιο Καμαρών είναι ένα από τα μόλις δύο γυμνάσια που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Με άλλα λόγια δεν παρέχονται αυτή τη στιγμή υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής στο 50% των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες της περιοχής του Αιγίου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr