background img
banner
banner

Αποστολές… τόνων αγάπης από την Αιγιάλεια σε Τουρκία και Συρία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Την έγνοια και την αγάπη σύσσωμης της Αιγιάλειας έχουν οι σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας που επέζησαν από τη… βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός. Μια αλληλεγγύη έμπρακτη που μεταφράζεται σε αποστολή βασικών ειδών για τους ανθρώπους που έχασαν οικογένειες και σπίτια μέσα σε λίγα λεπτά… Μια… σταλιά τόπος η Αιγιάλεια κι όμως τα φορτηγά, γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρούν το ένα μετά το άλλο για τις πληγείσες περιοχές…

Η αλληλεγγύη είναι στο dna του Έλληνα, ωστόσο οι Αιγιαλείς που έχουν δοκιμαστεί τόσο από τους σεισμούς, γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και από το υστέρημά τους, συνεισφέρουν, αποστέλλοντας… τόνους αγάπης προς τη γείτονα και τη Συρία.

Πρώτη ξεκίνησε τη συγκέντρωση αγαθών η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μία αποστολή που ολοκληρώθηκε, αφού προηγουμένως… γέμισε ασφυκτικά όλους τους χώρους της Κοινωνικής Ιματιοθήκης. Εκατοντάδες πακέτα με πράγματα που με έναν μαγικό αλλά και κοπιαστικό τρόπο, συσκεύασαν οι εθελόντριες. Όταν όμως υπάρχει τόσο μεγάλη διάθεση για προσφορά, οποιοσδήποτε κόπος γίνεται ευχαρίστηση, όπως οι ίδιες μετέφεραν στo protionline.gr. Κι είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των ειδών που συγκεντρώθηκαν, όπου χρειάστηκε να «επιστρατευτεί» και ο διπλανός χώρος για προσωρινή φύλαξη μέχρι να φορτωθούν στα φορτηγά. Πρόκειται για τα γραφεία του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα» που ευγενικά και χωρίς δεύτερη σκέψη παραχωρήθηκαν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό.

Η υπεύθυνη της Ιματιοθήκης αλλά και της προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως για τη συγκέντρωση αγαθών για τους σεισμόπληκτους, Ντία Παναγοπούλου, αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως, και η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τον όγκο των πραγμάτων που μας έφεραν. Πραγματικά, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως περιοχή γι’ αυτό που καταφέραμε. Έχει παρατηρηθεί πως όταν η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας αφορά σε σεισμοπλήκτους, η Αιγιάλεια είναι πιο ευαισθητοποιημένη καθότι παθούσα. Είναι συγκλονιστικό το ότι έχουμε τόσο ενσυναίσθηση και δείχνουμε εμπράκτως την ευαισθησία μας΄΄. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τα είδη που συγκεντρώθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ αριθμητικά και σε όγκο, όσα είχαν συγκεντρωθεί πέρυσι για την εμπόλεμη Ουκρανία.

Η κ. Παναγοπούλου έκανε ειδική μνεία και στη συνεισφορά της Ακράτας, λέγοντας: ΄΄Μας έφεραν κι ένα φορτηγό πράγματα από την Ακράτα από μία ομάδα ανθρώπων υπό τον συντονισμό της Νούλας Ντερέκη και με τη βοήθεια του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γιοβά. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο «Βοστίτσα» που μας παραχώρησε προσωρινά τα γραφεία του για να φιλοξενηθούν κούτες με πράγματα΄΄.

Έγραψαν στα τουρκικά τι περιλαμβάνει το κάθε κουτί!

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν όμως η συμβολή των εθελοντριών της Ιματιοθήκης. ΄΄Θεωρώ πως την πιο σπουδαία δουλειά έκαναν οι κυρίες της εθελοντικής μας ομάδας που, ακούραστες και με φοβερή υπευθυνότητα, ευαισθησία και ενθουσιασμό, προχώρησαν σε παραλαβή, διαλογή, συσκευασία και κουβάλημα… Θα πρέπει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι όχι μόνο κάναμε διαλογή και φτιάξαμε τις κούτες ανά είδος, αλλά γράψαμε και απ’ έξω τι περιλαμβάνουν, ώστε όταν φτάσουν στις πληγείσες περιοχές να μην ψάχνουν. Μάλιστα, η αναγραφή των ειδών έγινε και στα τουρκικά. Κάναμε μετάφραση για μεγαλύτερη αμεσότητα. Σκοπός μας είναι να τους συνεισφέρουμε αλλά και να τους διευκολύνουμε΄΄, τόνισε, καταλήγοντας: ΄΄Είναι πολύ σημαντική αυτή η τιτάνια προσπάθεια. Ας ελπίσουμε όμως να μην ξαναχρειαστεί να συνεισφέρουμε συνανθρώπους μας. Να μην ξανασυμβούν καταστροφές΄΄.

Έως και αύριο συγκέντρωση αγαθών και ειδών από τον δήμο Αιγιαλείας

Εν τω μεταξύ, παράταση έως και αύριο έλαβε η αποδοχή ειδών πρώτης ανάγκης από τον δήμο Αιγιαλείας, που συντονίζει η πάντα ευαισθητοποιημένη αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), τον Ερυθρό Σταυρό και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγιαλείας.

Ο λόγος, όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου σε σχετική ανακοίνωση, ΄΄η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που δεν σταματά να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Συρία και την Τουρκία΄΄. Έτσι, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να μεταφέρουν τα είδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Δεκτά γίνονται συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια) και λοιπά είδη (υπνόσακοι, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής). Η συλλογή των παραπάνω ειδών γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης (γραφεία ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και ώρες 10.00π.μ. – 13.00. Όπως γίνεται γνωστό, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης θα σταλούν στον Ερυθρό Σταυρό και μετέπειτα στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Συρία και την Τουρκία.

Και αυτή την εβδομάδα συγκέντρωση αγαθών από σωματεία

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Το κάλεσμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας έχουν κάνει, Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Συγκεντρώνουν υλική βοήθεια ενθυμούμενοι πως οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Συγκεντρώνουν: Κουβέρτες, Γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, ζανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής, ξηρά τροφή. Τα υλικά πρώτης ανάγκης μαζεύονται στα Γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων 1ος όροφος, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου και Δευτέρα – Παρασκευή 6μ.μ.-8μ.μ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr