background img
banner
banner

Τα… τέλη έμειναν στον δρόμο

“«ΜΕΣΙΑΣΕ» Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ” ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΟΥΤΟΥ – ΨΥΧΡΑΜΗ

0 «Πυρ και μανία» παρουσιάζεται η αντιπολίτευση με τη δημοτική αρχή, καθώς ακόμη δεν έχει ξεδιαλύνει το τοπίο με τα δημοτικά τέλη που θα ισχύσουν την τρέχουσα χρονιά και πολύ περισσότερο δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου Αιγιαλείας. Και μπορεί να μην μάθουμε ποτέ εάν η υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού θα αναβάθμιζε ή θα κατέστρεφε τον δήμο, με βάση τις αντικρουόμενες απόψεις, το βέβαιο είναι ότι προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση των τελών.

Η σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού πήγε προς κατάργηση μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι ενώ η διαδημοτική σύσκεψη των επικεφαλής αποφάσισε αναδιαμόρφωση των τελών, οι της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν πως δεν έχουν καν ενημερωθεί για την έκβαση ούτε της μίας ούτε της άλλης υπόθεσης που αλληλοσυνδέονται. Υπενθυμίζεται ότι ο ηλεκτροφωτισμός «κάηκε» με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι η εισήγηση της αντιπολίτευσης για τα τέλη θα πρέπει να θεωρείται νόμιμη καθώς ο μόνος λόγος που δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν ο ηλεκτροφωτισμός. Τι έχει γίνει όμως έκτοτε κι ενώ οι φήμες περί έγκρισης τελικά του ηλεκτροφωτισμού… έδιναν κι έπαιρναν;

Χρ. Γούτος: ΄΄Είναι προφανής η προχειρότητα και ανοργανωσιά της δημοτικής αρχής΄΄

΄΄Λογικά, μετά τη ματαίωση της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού, η εισήγησή μας για τα ανταποδοτικά τέλη, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να πάρει θετική εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία. Όμως διατηρούμε επιφυλάξεις και για το εάν έχει σταλεί ακόμη η απόφαση του Δ.Σ. στην Αποκεντρωμένη για έγκριση. Εμείς αυτό που προσπαθήσαμε και βάσει των δυνατοτήτων και αναγκών του δήμου και βάσει της δεδομένης δυσκολίας λόγω της οικονομικής κατάστασης των δημοτών, είναι να κινηθούμε στα πλαίσια των μειώσεων που μπορεί να κάνει ο δήμος εις όφελος της κοινωνίας. Αυτό ήταν το ουσιώδες. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η πρόταση η δική μας πια δεν στερείται νομιμότητας. Από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τον ηλεκτροφωτισμό θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει. Δεν ξέρω αν έχει σταλεί η πρώτη απόφαση στην Αποκεντρωμένη ή αν θα χρειαστεί τροποποίηση΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος.

Σημείωσε ακόμη τα εξής: ΄΄Παρατηρούμε γενικότερα μία καθυστέρηση σε όλα, στα τέλη, στον προϋπολογισμό του δήμου, στους προϋπολογισμούς των Νομικών Προσώπων και μολονότι αυτό εμποδίζει και τη λειτουργία τους και ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πληρωθούν, ο δήμος κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα. Κι ενώ οι προϋπολογισμοί πρέπει να έχουν τελειώσει τον Νοέμβριο, φτάνουμε στον Μάρτιο και δεν έχουμε καν συζητήσει. Κι ύστερα ο δήμαρχος θα λέει ότι ευθύνεται η αντιπολίτευση. Είναι εμφανής η προχειρότητα και ανοργανωσιά που διακατέχει τη δημοτική αρχή η οποία δεν λειτουργεί στην ώρα της ποτέ΄΄.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση και ελπίζουμε να έχουν σταματήσει οι σκοπιμότητες του δημάρχου΄΄

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Όπως είπε, ΄΄βρισκόμαστε, ακόμη, εν αναμονή εφαρμογής των αποφάσεων, όμως η δημοτική αρχή καθυστερεί και εμποδίζει τον δήμο να λειτουργήσει. Η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι μόνο ευθύνη του δημάρχου αλλά και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να δρομολογηθεί η έγκριση των αποφάσεων του Σώματος΄΄. Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη, τόνισε: ΄΄Όταν συνεκλήθη η έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον ηλεκτροφωτισμό και το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων τονίστηκε πως, μετά τη ματαίωση του ηλεκτροφωτισμού, πρέπει να αναδιαμορφώσουμε εκ νέου την εισήγηση – απόφαση για τα τέλη ώστε να πάει προς έγκριση με θετική εισήγηση. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση να έχει γίνει αυτό. Εάν δεν τηρούνται οι αποφάσεις, μόνο η αντιπολίτευση δεν ευθύνεται. Το θέμα έπρεπε να έχει διευθετηθεί και όχι να φτάνουμε στα μέσα Φεβρουαρίου και να μην ξέρουν και οι δημότες με τι τέλη θα επιβαρυνθούν φέτος΄΄.

Και κατέληξε η κ. Ψυχράμη: ΄΄Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση και ελπίζουμε να έχουν σταματήσει οι σκοπιμότητες του δημάρχου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr