background img
banner
banner

Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές, που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να υπενθυμίζουν ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

«Παρών» ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη συμμετείχε στην Ολομέλεια των προέδρων, καθώς επίσης και στην προχθεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην υλοποίηση της αξιολόγησης του ν.4823/21, καλώντας, μέσω του protionline.gr, τα μέλη του αιγιώτικου συλλόγου να λάβουν μέρος στη σημερινή απεργία.
Ήδη, από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει επιδώσει στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στο Ελληνικό Δημόσιο, εξώδικη γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς – μέλη των συλλόγων διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε.- Η δήλωση αυτή θα γίνεται σε ειδικό έντυπο που θα καταθέτουν συλλογικά οι εκπαιδευτικοί, για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Την ίδια στιγμή, η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας, μέσω ανακοίνωσής της, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως΄΄η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΥΠΑΙΘ και η Ν. Κεραμέως, στην εκπνοή της κοινοβουλευτικής της θητείας, κάνει την τελευταία και απονενοημένη προσπάθειά της να προχωρήσει την ατομική αξιολόγηση και να βάλει τους σύμβουλους – επιθεωρητές στην τάξη μετά από 41 χρόνια. Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γίνεται πιο καθαρό από ποτέ, ότι δίνουμε μια ιστορικών διαστάσεων αναμέτρηση. Όμως πολλές/οι θα αναρωτιέστε τι νόημα έχει μια 24ωρη απεργία; Η σημασία των κινητοποιήσεων στην Παιδεία τούτη την ώρα οφείλει να είναι μεγάλη για να υπερασπίσουμε τη Δημόσια Παιδεία, το Δημόσιο Σχολείο, το δικαίωμα των μαθητών/τριών μας να ορίζουν το μέλλον τους, για να υπερασπίσουμε την παιδαγωγική μας υπόσταση και την εργασία μας. Οι εκπαιδευτικοί, το προηγούμενο διάστημα, κατάφεραν με την χρήση της «απεργίας- αποχής» και των «ενιαίων κειμένων» να αποτρέψουν μαζικά την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας. Η 24ωρη στις 15/2 εάν είναι και τώρα μαζική, θα ισχυροποιήσει την αποφασιστικότητά μας για να μην περάσει η αξιολόγηση. Ας αναλογιστούμε όλες και όλοι μας σε τι σχολείο θα βρεθούμε, το επόμενο διάστημα, εμείς και οι μαθητές μας, αν υλοποιηθεί η τριπλή αξιολόγηση΄΄.

Τέλος, η Αντίσταση Εκπαιδευτικών κάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας να υιοθετήσει τα αιτήματα και τους στόχους του κλάδου και της ΔΟΕ και να συμβάλει έμπρακτα και όχι διεκπεραιωτικά στην οργάνωση και την καθοδήγηση του αγώνα.

Συμμετοχή από τη Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, λέγοντας «όχι στην αναβίωση του επιθεωρητισμού και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Επίσης, καλεί σε αγώνα για ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία, ενώ λέει «όχι» στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr