background img
banner
banner

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων έβαλε τη… σπίθα για την καρναβαλική φωτιά!

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με τη λάμψη των πυροτεχνημάτων γράφτηκε ο καλύτερος επίλογος των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου. Η τεράστια επιτυχία των δράσεων της διοργάνωσης «Παιδικό Καρναβάλι Αιγιάλειας 2023» αποτελεί παρακαταθήκη για τον δήμο Αιγιαλείας που, διά στόματος δημάρχου, αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωσή τους τα επόμενα χρόνια!

Η δράση, που εξελίχθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, σε τρία στάδια, ήταν αναμενόμενο να σημειώσει μεγάλη επιτυχία, αφενός γιατί ο κόσμος «διψούσε» για εκδηλώσεις μετά τα μέτρα του covid-19, αφετέρου διότι τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων διέπρεψαν σε οργανωτικό επίπεδο, έχοντας αυτή τη φορά, και την έμπρακτη βοήθεια του δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., του ΝΠΔΔ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Για να φτάσει τελικώς στην αποφώνηση του μαραθώνιου των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, να εξαγγείλει την καθιέρωση του Παιδικού Καρναβαλιού ως θεσμού υπό τη διοργάνωση του δήμου στο μέλλον.

Ξεσήκωσε η «Νυχτερινή Ποδαράτη»

Μετά το καθόλα επιτυχημένο Παιδικό Καρναβάλι, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, με τη συμμετοχή 2.500 καρναβαλιστών, ήρθε η «Νυχτερινή Ποδαράτη» το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, για να υπενθυμίσει πως η διάθεση κάποιων ανθρώπων δεν έχει σύνορα και όρια. Ξεκίνησαν έτσι μασκαρεμένοι, γκρουπ [«Πάμε σαν άλλοτε» (Καρναβαλική Επιτροπή), «Καμαρωτοί Μάγειρες» (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καμαρών), «Ο Βλάχικος Γάμος» (Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης)] και μεμονωμένοι καρναβαλιστές και άρματα (με το πρώτο να εκπέμπει τη μουσική) από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, στο ύψος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, έφτασαν χορεύοντας καρναβαλικά και μη, στην οδό Κανελλοπούλου και εν συνεχεία στην Κλ. Οικονόμου αφού διέσχισαν την Ταξιαρχών. Στο κέντρο της πόλης τούς περίμεναν κι άλλοι επισκέπτες και ντόπιοι, με έντονη καρναβαλική διάθεση, οι οποίοι ακολούθησαν χορεύοντας την καρναβαλική πομπή. Σε λίγη ώρα κι ενώ τα φώτα άναψαν στην οδό Μητροπόλεως, έφτασαν στα Υψηλά Αλώνια όπου το πάρτι συνεχίστηκε, με τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν μαυροδάφνη, προσφορά της εταιρείας CAVINO A.E.

Εξέδρα, ρυθμός, χορός, χειροκρότημα

Την επομένη, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το σκηνικό μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στη λιμενική ζώνη Αιγίου. Από τις 6.00 το απόγευμα, σε εξέδρα που είχε στηθεί δίπλα στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος «Κύβος», σχολές χορού και τοπικά συγκροτήματα έδωσαν ρυθμό και σκόρπισαν κέφι, με τους χορευτές να λικνίζονται υπό τους ήχους δυνατής μουσικής. Την παρουσίαση είχε το μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, Αποστόλης Δεληγάκης που με πολύ κέφι έβαζε όλους στο κλίμα. Η οδός Ζωοδόχου Πηγής ήταν κλειστή για τα οχήματα από το ύψος της οδού Ποσειδώνος ως την Τεμπελόραχη και κατακλύστηκε από κόσμο. Στο σημείο εκείνο και εμβόλιμα στους χορούς, χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου, για να φτάσει στο τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, μετά τις ευχαριστίες του για την επιτυχία των εκδηλώσεων, να δίνει τη σχετική «πάσα» στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι το «Παιδικό Καρναβάλι» θα γίνει θεσμός του δήμου Αιγιαλείας, κάτι που προφανώς θα επαναλάβει και στη σημερινή (3.00μ.μ.) συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει μαζί με τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.

Χωρίς να σιγήσουν μουσικές και χειροκροτήματα, ήδη η βραδιά είχε πάρει μια πιο μελαγχολική όψη. Ο Καρνάβαλος ήρθε, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου ανέβηκαν στο άρμα πετώντας σοκολάτες στον κόσμο, ωστόσο ήταν θέμα λίγων λεπτών, το Καρναβάλι Αιγιαλείας 2023 να περάσει στην ιστορία…

Ο «βασιλιάς» έκλεισε τα μάτια και παραδόθηκε στην πυρά

Η πύλη της προβλήτας του φάρου άνοιξε για να περάσει το άρμα, ενώ εκατοντάδες κόσμου είχαν κατακλύσει όλη τη λιμενική ζώνη για να δουν το θέαμα. Τον δρόμο άνοιγαν δύο ξυλοπόδαροι και μία χαριτωμένη όσο και ριψοκίνδυνη ταχυδακτυλουργός με φωτιές. Αμέσως μετά, ο «βασιλιάς» έκλεισε τα μάτια και παραδόθηκε στην πυρά ενώ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα έσκισαν τον ουρανό σαν πολύχρωμες βεντάλιες που με τη φινέτσα τους δίνουν χρώμα και νέο αέρα σε ό,τι καινούριο… Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις τελείωσαν όμως στην ατμόσφαιρα υπήρχε η αίσθηση πως όλα τώρα αρχίζουν!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr