background img
banner
banner

Προβολή ταινίας «Ο Τρελός Πιερό»

ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η κλασσική ταινία «Ο Τρελός Πιερό» σε ψηφιακή επανέκδοση, από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

O Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιό έρωτα, προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

Ταινία ορόσημο της «Νouvelle Vague» , ερωτικό γράμμα στον κλασικό αμερικανικό κινηματογράφο και αναρχικό ποίημα για τη ρομαντική ουτοπία της επανάστασης. Ο Γκοντάρ σκηνοθετεί με απαράμιλλη κομψότητα μια από τις επιδραστικότερες ταινίες του μεταπολεμικού σινεμά, η οποία διατηρεί την αβάσταχτη ελαφρότητα ενός σέξι και παιχνιδιάρικου φιλοσοφικού δοκιμίου.

Παραγωγή: Γαλλία, 1965. Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ. Σενάριο: Ζαν Λικ Γκοντάρ. Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Ανα Καρίνα, Γκρατζιέλα Γκαλβάνι, Σάμιουελ Φούλερ. Διάρκεια: 105 λεπτά

Πριν την έναρξη της προβολής θα γίνει και η καθιερωμένη κοπή της πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης, ευγενικής χορηγίας της επιχείρησης «Φούρνος Κυρίτση».

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν. Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr