background img
banner
banner

Πνοή στην πόλη και χρώμα στη γκρίζα ματιά…

ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ «ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 2023»

Μία ημέρα που περίμενε εδώ και πολύ καιρό να ζήσει το Αίγιο, ήταν η  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Περισσότεροι από δυόμιση χιλιάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών, ξεχύθηκαν στους δρόμους σαν πολύχρωμα κομφετί, ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της Αποκριάς και γέμισαν χρώμα και ομορφιά τη… γκρίζα ματιά που άφησαν πίσω τους πανδημία και δυσκολίες. Το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας 2023 δεν ήταν επιτυχημένο μόνο από συμμετοχή και κέφι. Σηματοδότησε μία νέα αρχή, για ένα μέλλον πιο πολύχρωμο και λαμπερό!

Η διοργανώτρια Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγιαλείας απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην τοπική κοινωνία, αλλά και τη δυναμική των συλλόγων – μελών της που δίνουν στους μαθητές των σχολείων της Αιγιάλειας, όχι μόνο στήριξη αλλά και προοπτική. Πώς να μην ενθουσιαστεί κανείς, με τόσα πολλά και διαφορετικά χρώματα σε κάθε ένα από τα εικοσιτέσσερα γκρουπ που παρέλασαν και με τόσο όμορφα παιδικά χαμόγελα που λάμπρυναν τη μέρα κι έδιωξαν κάθε σύννεφο θλίψης; Κι ο κόσμος ήταν πολύς σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, από το ύψος της Αγ. Τριάδας ως τα Ψηλά Αλώνια, που έλαβε χώρα αυτή η τόσο κεφάτη γιορτή.

Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε η διαδρομή της χαράς

Μια γιορτή για την ελευθερία που τόσο στερήθηκαν και οι Αιγιαλείς τα τελευταία χρόνια, μία συνύπαρξη – συνεργασία, τόσων ανθρώπων για την ίδια τη χαρά της ζωής. Τα παιδιά.
Ο καιρός… σύμμαχος, αλλά η διάθεση ήταν τέτοια που ακόμη και με κρύο και βροχή, οι καρναβαλιστές της Αιγιάλειας θα ήταν στους δρόμους και θα χόρευαν. Τα γκρουπ πήραν τις θέσεις τους στις 11.00 το πρωί στην Κλ. Οικονόμου και με πρώτο τον βασιλιά καρνάβαλο, ξεκίνησαν τη διαδρομή της χαράς. Πολύχρωμα μπαλόνια, τρελές σφυρίχτρες, ευχάριστα, έξυπνα, επίκαιρα ή και χαριτωμένα θέματα διέκριναν το κάθε γκρουπ. Από τους μικρούς καρναβαλιστές στα καρότσια που κοιτούσαν απορημένοι τους ενθουσιώδεις γονείς τους ως τους μεγαλύτερους που μπορεί να ήταν και παππούδες, όλοι φανέρωναν μία άλλη πλευρά της ζωής, όλοι είχαν κάτι να δώσουν με τον χορό και το χαμόγελό τους.

Μπροστά από την πλατεία Φανερωμένης και λίγο πιο κάτω, τα γκρουπ έκαναν τα… δικά τους. Χορευτικά, πτώσεις στο έδαφος και ενθουσιώδη ξεσπάσματα, «τρενάκια», όλα ήταν αξιοπρόσεκτα και χειροκροτήθηκαν από τους δεκάδες Αιγιαλείς που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια δεξιά κι αριστερά του δρόμου.

Τα γκρουπ που παρέλασαν, ήταν: 1) Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Baby House: Λιονταράκια παντού… .ζούγκλα γίναμε, 2) Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-Νηπιαγωγείο Παραμυθούπολη: Οι Αρλεκίνοι της χαράς, 3) 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Καβουράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια, 4) 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Κάνε μια ευχή, 5)2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Μαλλιά Κουβάρια, 6) 3ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Κρούσματα θετικής ενέργειας, 7) 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Τρελοί ζωγράφοι, 8) 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ζουζουνίζουμε, 9) 6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Aloha-Moloha, 10) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και 8ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Οι Πράσινοι Ήρωες σώζουν την Γη, 11) 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Μίμοι… θείτε μας, 12) 10ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Το 10 το καλό, 13) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αβύθου: Ηλιομαζέματα και ανεμοσκορπίσματα, 14) Δημοτικό Σχολείο Ελίκης: Κλόουν, 15) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καμαρών: Καμαρωτοί μάγειρες, 16) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κουλούρας: Μας βγάλατε το λάδι, 17) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων: Μπασκετμπολίστες και μαζορέτες, 18) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Τεμένης: Τα σήματα τρελάθηκαν, 19) 1ο Γυμνάσιο Αιγίου: Νους υγιής εν σώματι υγιεί, 20) 2ο Γυμνάσιο Αιγίου: Τρελοί ζαχαροπλάστες, 22) 3ο Γυμνάσιο Αιγίου: Πολύχρωμοι οπαδοί, 23) 4ο Γυμνάσιο Αιγίου: Νine-teens. Την παρέλαση έκλεισε η Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού με ένα εντυπωσιακό άρμα.

Επίσης, το δικό του μήνυμα έστειλε και το άρμα «tesla» του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αβύθου, όπως και το άρμα με την ελιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κουλούρας.
Εύστοχοι και ευφάνταστοι και οι παρουσιαστές του Παιδικού Καρναβαλιού… Κόμης Apostolious και Δούκας Dimitrious.

Ατελείωτο κέφι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Η παρέλαση κατέληξε στα Υψηλά Αλώνια, με την Καρναβαλική Επιτροπή να κατευθύνει τα γκρουπ στις θέσεις τους, κάτω από την εξέδρα. Διαδοχικά, ανέβαιναν επάνω και παρουσιάζονταν, με τους συγκεντρωμένους που είχαν κατακλύσει την πλατεία, να ξεσπούν σε έντονες επευφημίες. Σε όλα τα γκρουπ δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής τα οποία προσέφερε η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου και στη συνέχεια σειρά είχε ο σοκολατοπόλεμος και χορός μέχρι τελικής πτώσεως!

Το Καρναβάλι χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος που αναφέρθηκε στην έναρξη μιας νέας εποχής για το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας καθώς ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος που είπε πως αποτελεί εφαλτήριο γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν…

Σημαντική στη διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι και η συμβολή του δήμου Αιγιαλείας, της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αιγιαλείας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.

Χορηγοί των εκδηλώσεων, είναι: Κρίνος Αναψυκτικά, Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε., Cavino A.E., Amario Suites Hotel, Συγκρότημα Εταιρειών Κουνινιώτη, Metcon – Metal Constructions / Engineeiring, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί και Ραδιοταξί Αιγίου και Περιχώρων, Αναγνωστόπουλος – Εμπόριο Σιδήρου / Χονδρικό Εμπόριο Παλαιών Σιδήρων και Μετάλλων, Vandesign, Epilogi.Net – Computer Center & More, Supermarket AB Βασιλόπουλος, Βallon.gr, Jumbo – Παπαναστασίου, Gina Tours, Kουτρόπουλος Catering.

Τέλος, άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις εκδηλώσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου, με τη βραδινή ποδαράτη παρέλαση το Σάββατο και τις εκδηλώσεις στην παραλία για την καύση του καρνάβαλου, την Κυριακή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr