background img
banner
banner

Γενέθλια και ελπίδα αναγέννησης στον Παναιγιάλειο

96 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ

Το περασμένο Σάββατο συμπλήρωσε 96 χρόνια ζωής στο εγχώριο ποδόσφαιρο ο Παναιγιάλειος, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές σε άλλες εποχές, όταν στεκόταν περήφανα στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής ανάμεσα από τα άλλα μεγαθήρια όπως ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εθνικό, Πανιώνιο, Απόλλωνα, ΠΑΟΚ, Αρη και Δόξα Δράμας.

Συμμετέχοντας στο μεγάλο πρωτάθλημα, ο Παναιγιάλειος έγινε πανελλήνια γνωστός αφού κατατάχθηκε στις λίγες επαρχιακές ομάδες που αγωνιζόντουσαν στην Α΄ Εθνική. Μαζί του η Δόξα Δράμας, ο Παγκορινθιακός, ο Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης, ομάδες που έχουν σβήσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, αντίθετα με τον ιστορικό Αιγιώτικο Σύλλογο που δεν παύει στιγμή να προσπαθεί να αναβιώσει παλιές μνήμες δόξας.

Ο Αστέριος Μπέλας που εκτός από ποδοσφαιριστής είχε στο αίμα του το παραγοντιλίκι του μέλλοντος πρόσφερε τεράστια βοήθεια στην ποδοσφαιρική ανάπτυξη της σχετικά μικρής μας πόλης, για να έρθει στη συνέχεια και ο αείμνηστος Πέτρος Παλαιολογόπουλος που δοξάστηκε ύστερα από το παιχνίδι ορόσημο απέναντι στην Αχαϊκή στο γήπεδο Λεωφόρου, που είχε κατακλειστεί από τους Αιγιώτες φιλάθλους και ήταν το ξεκίνημα για την αγωνιστική άνοδο που ακολούθησε.

Οι φίλαθλοι του Παναιγιάλειου ονειρεύονται να ζήσουν ανάλογες στιγμές το συντομότερο δυνατό, σε μια δύσκολη εποχή όμως που η μεν ομάδα του Αιγίου βρίσκεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η άνοδος στην Γ΄ Εθνική προϋποθέτει τεράστια οικονομικά εφόδια στον σκοπό διεκδίκησης της ανόδου, ποιοτικούς γηγενείς ποδοσφαιριστές για να μειωθεί το μεταγραφικό μπάτζετ και πανίσχυρο οικονομικά διοικητικό συμβούλιο.

Περίοδος χαράς με τη διοίκηση Ρέλλα

Τα χρέη έφεραν την οπισθοδρώμηση και τον υποβιβασμό από την Β΄ στην Δ΄ Εθνική. Οι διοικήσεις που ακολούθησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν την επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα. Ακολούθησε νέος υποβιβασμός το 2010 λόγω πλαστής φορολογικής ενημερότητας.

Ο Αντώνης Ρέλλας ήταν αυτός που με το υπόλοιπο ΔΣ οδήγησε εκ νέου τον Παναιγιάλειο στην Β΄ Εθνική από το 2013-2017. Μετά την αποχώρηση του Ρέλλα ο Παναιγιάλειος κινείται ανάμεσα στην Γ΄ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο τώρα στο τιμόνι της η «Μαύρη Θύελλα», αναζητεί τη λεωφόρο που οδηγεί στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ήταν ο άνθρωπος που στήριξε τον Παναιγιάλειο σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο έχοντας δίπλα του την οικογένεια Ανδρικόπουλου, φέρνοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον μελανόλευκο σύλλογο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr