background img
banner
banner

Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα απ’ άκρη σ’ άκρη στην Αιγιάλεια | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΒΥΘΟ ΚΑΙ ΑΛΥΚΗ

Μπορεί λίγες μόνο ουρές χαρταετών να ψαλίδισαν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, τον αιγιώτικο ουρανό, ωστόσο η διάθεση και το κέφι έφτασαν στα ύψη. Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Αιγιάλεια, ντόπιοι και χιλιάδες επισκέπτες γιόρτασαν τα παραδοσιακά Κούλουμα. Οι παραλίες πλημμύρισαν κόσμο αλλά και τα ορεινά. Στα σημεία δε που σύλλογοι της περιοχής είχαν αναλάβει να προσφέρουν σαρακοστιανά εδέσματα, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο.

Στην Άκολη με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Παμμέγιστοι Ταξιάρχες»

Η παραλία Αβύθου φαίνεται πως είχε την τιμητική της κυρίως λόγω των πολυάριθμων επισκεπτών που την κατέκλυσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αλλά και των ντόπιων που προτίμησαν τη φυσική ομορφιά της και τη μεγάλη και φιλόξενη ακτογραμμή της. Στη θέση «Μάτι» Άκολης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Αβύθου «Παμμέγιστοι Ταξιάρχες», πέτυχε ένα μικρό θαύμα. Κατάφερε να συγκεντρώσει τον περισσότερο κόσμο που βρέθηκε ποτέ σε Κούλουμα τα τελευταία χρόνια. Το δραστήριο Διοικητικό του Συμβούλιο είχε φροντίσει να οργανώσει τη γιορτή. Από τον Σύλλογο προσφέρθηκαν σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική από dj, ενώ με τη βοήθεια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. υπήρξε ηχητική κάλυψη. ΄΄Σαν Σύλλογος διοργανώσαμε αυτή τη γιορτή και προσφέρουμε τα σαρακοστιανά στον κόσμο. Χαιρόμαστε γι’ αυτή την τόσο μεγάλη συμμετοχή και για το γεγονός ότι οι επισκέπτες μας περνούν τόσο όμορφα΄΄, σχολίασε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου «Παμμέτιστοι Ταξιάρχες», Χάρης Γιαννόπουλος.

Κάθε σημείο, κάθε γωνιά είχε καταληφθεί από ανθρώπους που δεν έδειχναν και πολύ απογοητευμένοι που ο άνεμος δεν έδινε ώθηση στους χαρταετούς τους. Σημασία είχε που αντάλλασσαν ευχές, πιάνονταν σε χορούς κυκλικούς ξανά και διασκέδαζαν παραδοσιακά και όμορφα.

Ο Σύλλογος «Άγ. Νικόλαος»… οικοδεσπότης της Αλυκής

Στο παραδοσιακό «στέκι» της Καθαράς Δευτέρας, την παραλία Αλυκής, ο Περιβάλλοντος και Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Άγιος Νικόλαος”, αποδείχθηκε για άλλη μία φορά καλός οικοδεσπότης, προετοιμάζοντας τη ζεστή φασολάδα μέσα στο καζάνι, τον δε πρόεδρο Νίκο Παπαδόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη, να κερνούν τους επισκέπτες απλόχερα, σαρακοστιανά εδέσματα και λαγάνα. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε η τεράστια λαγάνα από την αρτοποιία «Δάρρα» που έκανε την εμφάνισή της.

Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: ΄΄Την Καθαρά Δευτέρα, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών, με σύμμαχο τον καιρό, με επιτυχημένη οργάνωση, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση μελών του συλλόγου Αλυκής και εθελοντών, πραγματοποιήθηκαν πάλι, (μετά από αναβολή δύο ετών, λόγω civid -19), τα Κούλουμα στην Αλυκή. Το Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Αιγιαλείς που συμμετείχαν στα Κούλουμα, αλλά αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς πού με την υποστήριξή τους στο σύλλογό μας, διοργανώσαμε μια όμορφη και ευχάριστη γιορτή για όλους. Ευχαριστούμε τα Οινοποιεία Cavino και Κιντώνης για τα κρασιά, τις εταιρείες ΚΡΙΝΟΣ και ΑΥΡΑ για τα νερά και τα αναψυκτικά. Το Οπωροπωλείο Θεμιστοκλή Μανιώτη, πρώην Καρκατσέλος για τα φασόλια. Την εταιρεία Αφοί Τρίψα για τις ελιές. Τα χαρτικά Γιούπης. Τους, ΑΒ Βασιλόπουλος, μεζεδοπωλείο ΟΡΕΣΤΗΣ. Το Πάρκινγκ σκαφών Θεοδωρακόπουλος Marine . Επίσης τα Αρτοποιεία για την προσφορά τους σε Λαγάνες, αλφαβητικά, Δάρρα Αφοί, Δούκας Δημήτρης, Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, Κατσούρας Τέμενη, Κουτρόπουλοι Αφοί, Κυρίτσης, Μπομποτσιάρης, Σπάρτακος, Χριστοδουλοπούλου, Ψύχα Αφοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιώργο Πανούτσο και Βασίλη Σταματόπουλο, που επιμελήθηκαν και προετοίμασαν από ένα καζάνι φασολάδα, και φυσικά τη ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας για τη συνδιοργάνωση, αλλά και τη Δημοτική Κοινότητα και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων για την υποστήριξη΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr