background img
banner
banner

«Πυροβολεί» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπήκε στο στόχαστρο του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Προσυπογράφει δε την προτροπή του Πρωτοπρεσβύτερου των Αθηνών π. Ιωάννη Διώτη, που την καλεί να παραιτηθεί! Αναφέροντας το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ο οποίος ουδέποτε χαρίστηκε στους άρχοντες του κόσμου, επικρίνει την εκκλησιαστική διοίκηση των ημερών μας, λέγοντας πως ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μη σώφρονα συμπεριφορά της προκαλεί συνεχώς το δημόσιο φρόνημα, η εκκλησιαστική ιεραρχία… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί την κ. Σακελλαροπούλου για «παράνομη συμβίωση μετά του κ. Παύλου Κοτσώνη, ενώ στηλιτεύει το γεγονός πως προχώρησε στο καθιερωμένο επίσημο γεύμα προς τιμήν των Μητροπολιτών – Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσία του συντρόφου της. ΄΄Συνεπώς η αδιαμαρτύρητος συμμετοχή των Μελών της Δ.Ι.Σ. σε ένα Επίσημο Γεύμα, όπου ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟ-ΛΟΓΙΑ συμμετέχει Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ,-δηλ. ο αστεφάνωτος, ο χωρίς Θρησκευτικό ή και Πολιτικό έστω Γάμο ερωτικός Σύντροφος- της Κυρίας Προέδρου ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΝ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙΝ, ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ! Ασφαλώς και θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αδελφοί μου!΄΄, αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Τέλος, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησής του να γονατίσουν και να ψάλλουν μέσα από τα βάθη της ψυχής τους, τα λόγια του Τριωδίου «Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ὀρθρίζει γάρ τόπνεῦμά μου, πρός να όντόν ἅγιόν σου, ναόν φέρον τοῦ σώματος, ὅλον ἐσπιλωμένον, ἀλλ’ ὡς οἰ κτίρμων κάθαρον, εὐσπλάγχνῳ σου ἐλέει».
«Τῆς σωτηρίας εὔθυνόν μοι τρίβους, Θεοτόκε, αἰσχραῖς γάρ κατεῤῥύπωσα, τήν ψυχήν ἁμαρτίαις, ὡς ῥᾳ θύμως τόν βίον μου, ὅλον ἐκδαπανήσας, ταῖςσαῖς πρεσβείαις ῥῦσαί με, πάσης ἀκαθαρσίας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr