background img
banner
banner

Και πάλι «με το όπλο στο χέρι» ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ… ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ- ΤΣΙΠΡΑ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τους Πέτρο Τατσόπουλο, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη… στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προχωρώντας στην όγδοη κατά σειρά, γραπτή «οπλοχρησία του». Κάνοντας χρήση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εστία», μιλά για την ηθική κατάπτωση, την ψυχική δηλαδή διαφθορά που, όπως λέει, χαρακτηρίζει σήμερα κάποιους από τους Πολιτικούς Ηγήτορας, και τούς εξευτελίζει!

Υπενθυμίζει την επιστολή του προς τον κ. Τατσόπουλο με αφορμή την καθύβριση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας τον περασμένο Νοέμβριο, τονίζοντας πως δεν έχει λάβει την παραμικρή απάντηση και πως «παραμένει ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ στις βλάσφημες θέσεις του!». Επιστρέφοντας στο πρόσωπο του κ. Τατσόπουλου, δημοσιεύοντας φωτογραφία στην οποία έχει αγκαλιά μία προκλητικά ενδεδειμένη γυναίκα, καλώντας τους αναγνώστες του να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

Για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σημειώνει: «Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές ο κ. Τσίπρας, άν και πολέμιος της Εκκλησίας, σήμερα αλλάζει πρόσωπον!», δημοσιεύοντας απόσπασμα άρθρου που τον θέλει να έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαμίας Συμεών, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τελευταίο που τον δέχτηκε και του χάρισε – όπως αναφέρει – «ως δώρον ένα Πίνακα με τον Άρην τον Βελουχιώτην, τον Καπετάνιον του ΕΛΑΣ, τον Αρχηγόν των Συμμοριτών! Κύριε ελέησον ημάς! Κύριε σώσον τους ευσεβείς!».

Για τον αφορισμένο από τον ίδιο, πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως επιθυμεί να αναδείξει τέσσερα στοιχεία από την προσωπικότητά του, λέγοντας: «Το πρώτον, ότι ο κ. Μητσοτάκης θρησκευτικώς είναι εντελώς αστοιχείωτος, αφού δεν γνωρίζει ούτε το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ! Το δεύτερον στοιχείον είναι ότι μέσα εις τον Ναόν και μάλιστα κατά την ώραν της ιεράς ακολουθίας ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑΥ-ΡΟΠΟΔΙ, δηλ. καταδεικνύει την ασέβειαν της ψυχής του! Το τρίτον στοιχείον είναι ότι αιφνιδίως κατά το τρέχον έτος ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ως Εορτήν των Γραμμάτων!

Το τέταρτον στοιχείον είναι ότι ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ και τον μηνιαίον τακτικόν εκκλησιασμόν των Μαθητών εις τα Σχολεία!”

Καλεί τους Έλληνες Χριστιανούς να… ξυπνήσουν

Καταλήγοντας, ο κ. Αμβρόσιος καλεί τους Έλληνες Χριστιανούς να… ξυπνήσουν από τον λήθαργο της θρησκευτικής αδιαφορίας, επισημαίνοντας: ΄΄Η Ορθόδοξος Πίστις μας ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Η Ηθική καταπατείται! Η Ορθοδοξία μας δολοφονείται! Προσβάλλεται συνεχώς από μικρούς και μεγάλους! Από Κληρικούς και Λαϊκούς! Από Πολιτικούς και Εκπαιδευτικούς Παράγοντες! Από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση! «Διαφθορά, ακρίβεια και εύνοια σε ισχυρούς και πλουσίους… Διεφθαρμένοι εναντίον ανικάνων! Διαφθορά και ανικανότης…», είναι το χαρακτηριστικόν γνώρισμα της εποχής μας διά να επαναλάβω τα λόγια της Εφημερίδος ΕΣΤΙΑ σήμερα!

Πέραν όλων αυτών έχομεν επί πλέον και τα εγκλήματα εκκλησιαστικών Παραγόντων! Κάποιος Μητροπολίτης π.χ. του Νομού Αττικής διέταξε ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ! Διότι, όπως διατείνεται, «αυτό είναι νεωτερισμός»! Οι πιστοί της Επισκοπής Του διαμαρτύρονται, αλλ’ ο Μητροπολίτης ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ! Ας μη τρομάξετε, όμως, εάν σας αποκαλύψω, ότι και η Ιερά Σύνοδος, προς την Οποίαν εμείς απευθυνθήκαμε, ένιψε τα χέρια Της! Ιδού και η απόδειξις. Αντί να ασχοληθή και να διερευνήση το ζήτημα, διεβίβασε την Διαμαρτυρίαν μας εις τον Μητροπολίτην! Δηλ. έρριψε την Αναφοράν μας εις τον κάλαθον των αχρήστων! Γι’ αυτό και εμείς μέσα από την καρδιά μας φωνάζουμε: «ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr