background img
banner
banner

Η περιοχή συμπάσχει με τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με… κομμένη την ανάσα και απέραντη θλίψη, οι Αιγιαλείας παρακολουθούν στα μέσα ενημέρωσης τα γεγονότα και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Τουρκία και τη Συρία, εξαιτίας των φονικών σεισμών. Έχοντας διπλό λόγο να είναι ευαισθητοποιημένοι, διότι εκπροσωπούν μία πληγείσα πολλάκις από σεισμούς περιοχή, οι τοπικοί φορείς δεν μένουν ασυγκίνητοι. Αντιθέτως, προσανατολίζονται στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας… χείρας βοηθείας σε όσους τόσο βάναυσα χτυπήθηκαν από τη… μανία της φύσης.

Πρώτη δραστηριοποιήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που προχωρά από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σε συγκέντρωση απαραίτητων υλικών, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εξεδόθη: ΄΄Με ψυχικό άλγος παρακολουθούμε όλοι μας τις καταστροφικές συνέπειες του φονικού σεισμού που έπληξε τους γειτονικούς μας λαούς, τον τουρκικό και τον συριακό, προξενώντας ανείπωτο πόνο και απύθμενη δυστυχία σε χιλιάδες αδελφούς μας. Αναρίθμητοι άνθρωποι έχασαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εκτός από δικούς τους ανθρώπους, τις οικίες, τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους και βρέθηκαν εμπερίστατοι σαν περιπλανώμενοι πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο, γεμάτοι πόνο, θλίψη και αβεβαιότητα για το αύριο, στον ερειπωμένο τόπο που άφησε πίσω του ο τρομερός σεισμός΄΄.

Ποια είδη συγκεντρώνει

Γι’ αυτόν τον λόγο η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου, προβαίνει από την Πέμπτη 9 έως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση των κάτωθι ειδών: Α) Ειδών πρώτης ανάγκης-φαρμακευτικού υλικού (επίδεσμοι, γάζες, οινόπνευμα, ιώδιο, αιμοστατικά, παυσίπονα απλά (π.χ. depon), φυσιολογικοί οροί, βρεφικό γάλα σε σκόνη, αυτοκόλλητα επιθέματα τύπου Hansaplast, αντιφλεγμονώδη, πλαστικά γάντια, κουτιά πρώτων βοηθειών).

Τα ανωτέρω είδη θα συγκεντρώνονται κατά το προαναφερθέν διάστημα στην Κοινωνική Ιματιοθήκη (Μπερούκειο), η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα. Υπεύθυνη η κ. Ντία Παναγοπούλου (τηλ. 6942982430).

Β) Νερού και γάλακτος μακράς διαρκείας (κουτιά), τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Κελάρι της Αγάπης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Π. Χαραλάμπους 10, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 έως τις 12.30 το πρωί. Υπεύθυνος ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος (τηλ. 6982263862).

Στα Καλάβρυτα τα ανωτέρω είδη θα συγκεντρώνονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Υπεύθυνος ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός  Επίτροπος Καλαβρύτων (τηλ. 6945592476).

΄΄Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το ευσεβές πλήρωμα αυτής να συμμετάσχει ενεργά στη διοργανουμένη προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου όλοι από κοινού να εκφράσουμε εμπράκτως την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, χαρίζοντάς τους αισιοδοξία και ελπίδα΄΄, καταλήγει το ίδιο δελτίο Τύπου.

Ο δήμος Καλαβρύτων

Επίσης, ο δήμος Καλαβρύτων και η Κοινωνική Υπηρεσία του συμμετέχουν στην πανελλαδική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί προς την Τουρκία και τη Συρία για την ανακούφιση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Με αφορμή τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και την ανθρωπιστική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία και την Συρία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που πλήττουν τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας συμμετέχει μέσω της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας. Καλούμε τους συλλόγους, τους φορείς, και τους δημότες της περιοχής μας να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αλληλεγγύη αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών. Ας δείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που πλήττονται».
Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη: – Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.). – Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια. – Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες. – Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα. – Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας. – Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.). – Είδη ατομικής υγιεινής.

Η συγκέντρωση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρες από 9.00π.μ. έως 13.00. Στην Κλειτορία η συγκέντρωση υλικού θα γίνεται τις ίδιες ημέρες και ώρες στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας ενώ στη Δάφνη και τα Τριπόταμα στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα. Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στο τηλέφωνο 2692022276 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κινεί τις διαδικασίες και ο δήμος Αιγιαλείας

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στον δήμο Αιγιαλείας αποφασίστηκε η αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου και σήμερα πρόκειται να έρθουν σε επαφή με τον Ερυθρό Σταυρό, όπως είχε γίνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr