background img
banner
banner

Τσίκνα και αστείρευτο κέφι στα σχολεία της Αιγιάλειας | ΦΩΤΟ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τα σχολεία, οι πιο ευχάριστες, οι πιο παραγωγικές και χαρούμενες «κυψέλες» της Αιγιάλειας, γνωρίζουν να τηρούν τα έθιμα και να τιμούν την παράδοση, βάζοντας τις βάσεις για μια πιο στέρεη και υγιή κοινωνία. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της περιοχής, έζησαν χθες ίσως την πιο κεφάτη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων, μετά τα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού.
Οι μάσκες… έπεσαν. Τις αντικατέστησαν τα χαρούμενα γελαστά πρόσωπα της Αποκριάς, οι αστείες μεταμφιέσεις, τα καλαμπούρια, οι αγκαλιές και τα πιασμένα χέρια στον χορό, που μεταδίδουν την ενέργεια, το μεράκι, τους χτύπους της καρδιάς. Κάπως έτσι έζησαν χθες σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, την Τσικνοπέμπτη. Τα προαύλια πλημμύρισαν χρώματα, μουσικές και τσίκνα. Πολλή τσίκνα.

Προαύλια με μουσικές και υπαίθριες ψησταριές

Οι ψησταριές στήθηκαν από πολύ νωρίς με τους Συλλόγους Γονέων να… σηκώνουν τα μανίκια, να ανάβουν τα κάρβουνα, μαζί με το κέφι που έφερναν οι μουσικές για τις οποίες είχαν φροντίσει διευθυντές, καθηγητές και δάσκαλοι. Τα κεράσματα εκατέρωθεν από κάθε πλευρά. Δεν υπήρξε χθες μαθητής της Αιγιάλειας που να μην γεύτηκε έστω ένα σουβλάκι. Κάθε προαύλιο κι ένα υπαίθριο πάρτι, κάθε γωνιά του και μια «φωλιά» μεταμφιεσμένων στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, μαθητών, ή με καρναβαλικά αξεσουάρ σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Όλοι όμως με την ίδια παρόρμηση της νιότης, την ίδια ανεμελιά και ανακούφιση της αίσθησης… απώλειας μαθήματος, κυρίως όμως με την ίδια τη χαρά που φέρνουν πάντα οι Απόκριες. Σε ορισμένα σχολεία δεν έλειψαν και οι κατασκευές χαρταετών ενώ κάποιοι αναβίωσαν και το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Από τους Gipsy Kings και τη Macarena ως τα… ακυβέρνητα καράβια, από τους γνώστες των βημάτων ως τους αρχάριους, όλοι χόρεψαν κι έζησαν ίσως την πιο όμορφη μέρα στο σχολείο. Ως την επόμενη…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr