background img
banner
banner

Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σημαντικά έργα που βελτιώνουν στις συνθήκες των σχολείων της Αιγιάλειας, πραγματοποιούν οι Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αιγιαλείας. Λίγο πριν το «νήμα», η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φροντίζει να κλείσει εκκρεμότητες χρόνων, ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε παρεμβάσεις και προμήθειες που εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν τις σχολικές μονάδες.

Τοποθέτηση συστημάτων κάλυψης στο ΕΕΕΕΚ

Ειδικότερα, προσφάτως προχώρησε στην τοποθέτηση οκτώ καθέτων συστημάτων κάλυψης σε αίθριο χώρο στο ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΙΟΥ συνολικού κόστους 3.224 €, κατόπιν αιτήματος της διευθύντριας και δεδομένου ότι στο οκταγωνικό κιόσκι ήταν απαραίτητο να μπει ζελατίνη προστασίας έτσι ώστε να προφυλάσσονται τα παιδιά με αναπηρίες από τον αέρα και το ανεμόβροχο (δεν υπάρχει άλλος χώρος στεγασμένος στον προαύλιο χώρο).

Διαδίκτυο σε αίθουσες του ΕΠΑΛ

Ένα άλλο έργο αφορά ηλεκτρολογικές εργασίες εγκατάσταση δικτύου ίντερνετ σε αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες, στα εργαστήρια και στα γραφεία, στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, συνολικού ποσού 2.930 ευρώ. Σημειωτέον ότι το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 28 αίθουσες και τα γραφεία του συλλόγου διδασκόντων και στερούνται παντελώς στους χώρους του διαδικτυακής σύνδεσης. Κατέστη έτσι επιτακτική η ανάγκη εξοπλισμού προκειμένου τα μαθήματα να διεξάγονται εύρυθμα αλλά και οι καθηγητές να κάνουν την εργασία τους.

Αντικατάσταση παραθύρων στο ΓΕΛ Ακράτας

Σημαντικό είναι και το έργο της αντικατάστασης οκτώ φθαρμένων σιδερένιων παραθύρων με αλουμινίου και διπλά ενεργειακά τζάμια στις αίθουσες διδασκαλίας του ισογείου του Λυκείου Ακράτας συνολικού ποσού 12.272,51 ευρώ. Μετά την αντικατάσταση των αλουμινοπαραθύρων στις δύο αίθουσες του σχολείου, έγινε γνωστό από τη διευθύντρια του σχολείου ότι και τα παράθυρα των δύο αιθουσών του ισογείου του σχολείου είναι σε άθλια κατάσταση ,με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μπαίνει το νερό μέσα και να «φουσκώνει» τους τοίχους προκαλώντας ζημιά στο κτίριο και γι’ αυτό εγκρίθηκε το έργο.

Τοποθέτηση παγκακίων στα σχολεία

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις 34 ξύλινων παγκακίων σε διάφορες σχολικές μονάδες, ενώ θα τοποθετηθούν άλλα 34 τεχνολογίας ξύλινα παγκάκια με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να υπολογίζεται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Και αλεξικέραυνα όπου δεν υπάρχουν

΄΄Εντός των ημερών ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, αυτό της εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας, ενώ θα γίνει και εγκατάσταση αλεξικέραυνων σε όποιες σχολικές μονάδες δεν είχαν. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που θωρακίζει τα σχολεία της περιοχής μας΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Δούλος, λίγο πριν κλείσει ένας επιτυχημένος κύκλος, δεδομένου ότι τον Ιούνιο σταματά η λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής με νόμο του κράτους και οι αρμοδιότητές της εκχωρούνται στον δήμο.

«Θεραπεύτηκαν» παθογένειες χρόνων

΄΄Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πορείας που είχε πολύ θετικό πρόσημο, μεγάλες επιτυχίες και συγκινήσεις΄΄, ανέφερε ο κ. Δούλος και συμπλήρωσε: ΄
΄Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος για το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεων. Έγιναν πάρα πολλά πράγματα, ήμασταν μία ομάδα που πέτυχε σημαντικές παρεμβάσεις και έργα.

Είχα άριστη συνεργασία με όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής και η βοήθειά τους έχει αποδειχθεί πολύ θετική. Νομίζω πως πετύχαμε τον στόχο μας και καταφέραμε πολλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο που μου έδωσε τη δυνατότητα να “θεραπεύσω” διάφορες παθογένειες που έβλεπα και βίωνα επί 42 χρόνια ως εκπαιδευτικός. Συγχαρητήρια σε όλους τους διευθυντές των σχολείων για την βοήθειά τους και τη θετική τους ενέργεια, στις τοπικές επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες της περιοχής που συνεργαστήκαμε άψογα σε κάθε επίπεδο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Καμήτσου της γραμματειακής υποστήριξης, τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και την Θεοδώρα Αλεξανδροπούλου΄΄.

Σημειωτέον ότι παρεμβάσεις θα γίνονται μέχρι και τα τέλη του Μαΐου σε διάφορα σχολεία του δήμου, με ελαιοχρωματισμούς, τοποθετήσεις και αλλαγές τζαμιών, αλλαγές σε φωτισμούς, διάφορες μικροπαρεμβάσεις σε εσωτερικούς χώρους αλλά και τοποθετήσεις συναγερμών.

΄΄Πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα και χαίρομαι που είμαι ο τελευταίος που “κλείνει” αυτή τη μεγάλη και σημαντική επιχείρηση διαμόρφωσης και οργάνωσης των κτιρίων όλης της περιοχής.
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι αλλαγές παραθύρων σε κάποια σχολεία οι τοποθετήσεις ρολοκουρτίνων αλλά και το γήπεδο μπάσκετ και 5×5 που διαμορφώνεται στο 1ο ΓΕΛ. Οι όποιες παρεμβάσεις και ενέργειες, θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στα σχολεία της περιοχής και όπου χρειαστεί να επέμβουμε΄΄, πρόσθεσε ο κ. Δούλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr