background img
banner
banner

Κατέφθασε η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ– ΑΝΟΙΓΕΙ Ο… ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η απόφαση της αναμενόμενης παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει η Δυτική Αιγιάλεια από τον Αύγουστο του 2021, μετά την καταστροφική φωτιά της 31ης Ιουλίου του ίδιου έτους, κατέφθασε και επίσημα στον δήμο Αιγιαλείας. Το γεγονός… ανοίγει δρόμο ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου και κοινοποιείται προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τα σχετικά άρθρα, τις αποφάσεις και τα αιτήματα μέσω εγγράφων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δήμου Αιγιαλείας, «αποφασίζουμε την παράταξη κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Κοινοτήτων Ζήριας και Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού και της Κοινότητας Λόγγου της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας του δήμου Αιγιαλείας, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 31-07-2021 στις παραπάνω περιοχές, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα 9 και 10 σχετικά (έγγραφα Περιφέρειας και Δήμου)».

Τονίζεται ακόμη πως «η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι μήνες, ήτοι έως και 1η Αυγούστου 2023. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Γ. Ντίνος: ΄΄Τρέχουμε τις διαδικασίες που κανείς δεν είχε προχωρήσει ως τώρα΄΄

Μετά και αυτή την εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού Γιώργος Ντίνος, επισημαίνει: ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις κοινότητες Ζήριας Καμαρών και Λόγγου, έως την 31/8/2023. Με την απόφαση αυτή, θα ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση την υποδομών όπως υποσχεθήκαμε, διότι παράλληλα τρέχουμε τις διαδικασίες που κανένας δεν είχε προχωρήσει έως τώρα΄΄.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr