background img
banner
banner

Πάει για… 11άδα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Μετά από σχετική δυστοκία, εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών η οποία «πάγωσε» τον πολιτικό χρόνο, η ΝΔ κλείνει τις εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, μεταξύ των οποίων και της Αχαΐας.

Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 21/5/2023, το Σαββατοκύριακο κλείνουν οι υποψηφιότητες για να πάρει μπροστά και ο προεκλογικός, πυρετώδης, αγώνα με τις περιοδείες.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου παράλληλα και με την παρουσίαση των υποψηφίων και το πρόγραμμα εγκαινίων των μεγάλων εκλογικών κέντρων σε Πάτρα και Αίγιο αλλά και των εκλογικών γραφείων σε όλους τους δήμους της Αχαΐας θα έχει οριστικοποιηθεί πριν το Σάββατο του Λαζάρου 9/4/2023.

Τα σίγουρα ονόματα στο ψηφοδέλτιο είναι οι τέσσερις βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας.

Όσον αφορά τους άνδρες υποψηφίους έχουμε τους Γιώργου Τσίρη, πρ. αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστα Τσάμη, πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Καλαβρύτων της ΝΔ, του Αιγιώτη ιατρού Νίκου Σπηλιόπουλου και του Ιωάννη Κουκουβέλα, καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο, από την Πάτρα.

Για τις τέσσερις θέσεις που απομένουν και που αφορούν γυναίκες έχουμε την Εφη Γιαννιά, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ήταν και στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019 και νέα υποψηφιότητα την Κατερίνα Καραφωτιά, κόρη του τ. δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά ενώ φαίνεται ότι έχει κλείσει και η πολιτεύτρια και πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη.

Αφότου «κλειδώσει» και η 12η θέση, υποχρεωτικά γυναίκα λόγω της ποσόστωσης, θα ακολουθήσει η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, από την ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στην Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr