background img
banner
banner

Στις αρχές Μαΐου η μεταβίβαση του πρώην “Club Mediterranee “ στο Λαμπίρι

ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ “ARVANITAKIS GROUP OF COMPANIES”

Ένα βήμα ακόμα προς την επίσημη ανακοίνωση της αγοράς του πρώην ¨Club Mediterranee¨ και όλων των δομών της ευρύτερης περιοχής, σημείο που καταστράφηκε ολοσχερώς από την μεγάλη πυρκαγιά του ’21 στην Ζήρια, έγινε από τους εκπροσώπους του Ομίλου Επιχειρήσεων ¨Arvanitakis Group of Companies¨ την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ο Επενδυτικός Όμιλος του εφοπλιστή κ. Αρβανιτάκη που δραστηριοποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θέρετρα και ανάλογες ογκώδεις ξενοδοχειακές επενδύσεις, έχει αποφασίσει να δώσει σημαντική επενδυτική και οικονομική αξία στην έκταση που μέχρι τώρα, ανήκε στον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου. Ο χώρος, ¨θεωρητικά¨ έχει περάσει στα χέρια του επενδυτή προ πολλού μεν, αλλά τυπικά και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Π” η οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο από τον Όμιλο Επιχειρήσεων, θα ξεκινήσει με την διασφάλιση του, ότι συγκεντρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά λειτουργικότητάς του και με δεδομένο ότι είναι 100% νόμιμο.

Μερίδα του τοπικού Τύπου, βιάστηκε να γνωστοποιήσει ότι την Παρασκευή “έπεσαν” οι οριστικές υπογραφές μεταξύ των εκπροσώπων του επιχειρηματία και του συλλόγου που διαχειρίζεται τον χώρο. Το ρεπορτάζ του protionline.gr ωστόσο αναφέρει ότι δεν υπήρξε επαφή ή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Αντιθέτως, οι άνθρωποι του συλλόγου συμπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα που ζητούσε η εταιρεία Arvanitakis Group, δηλαδή τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη δυνατότητα οικοδόμησης και διαφόρων άλλων παρεμβάσεων του χώρου, ώστε να είναι το σύνολο της οικοδομησιμότητας σωστό, όπως ακριβώς ήθελε αρχικά ο επιχειρηματίας να υφίσταται και για να προχωρήσει στην τελική συμφωνία.

Έτσι θα κλείσει ο φάκελος…

Ούτως ή άλλως, ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει προσυμφωνήσει να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο ακίνητο με τα ήδη γνωστά χρηματικά ποσά, με τις ισχύουσες λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές και από παλιότερα ρεπορτάζ τoυ protionline.gr, όμως στην παρούσα φάση, δεν υπήρξε επαφή ανθρώπων της εταιρείας με εκπροσώπους του Συλλόγου – διαχειριστή. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει ζητήσει, οι τελικές σχετικές ανακοινώσεις των οριστικών υπογραφών, να γίνουν μόνο μέσω του επίσημου σάιτ του Ομίλου του. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το αργότερο μέχρι τις αρχές του Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και οι μελέτες των νομικών εγγράφων και θα συμπληρωθεί και τυπικά ο “φάκελος” της συνολικής επένδυσης του Ομίλου Αρβανιτάκη.

Το “Club Mediterranee “ χρειάζεται τις επίσημες… διαπιστεύσεις

Το θέλημα του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αρβανιτάκη και των νομικών εκπροσώπων του, ήταν και είναι να γίνουν από τον ίδιο τον επενδυτή οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά για το συνολικό έργο και την επενδυτική προοπτική που έχει μελετηθεί ήδη. Αυτό που θεωρείται βέβαιο και έχουν ήδη ανακοινώσει οι δικηγόροι της Επενδυτικής Εταιρείας, είναι ότι οι εγκαταστάσεις θα φτιαχτούν από την αρχή. Η δημιουργία μιας νέου τύπου, σύγχρονης κατασκευής μονάδα στην περιοχή, θα επιφέρει τεράστια πλεονεκτήματα από πολλές απόψεις και για όλο το νομό Αχαΐας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επενδυτικό βήμα που θα αλλάξει άρδην την τουριστική εικόνα της περιοχής και θα δημιουργήσει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας και βέβαια, σε διάφορους τομείς.

Όμως το πιο σημαντικό θα είναι ότι για περίπου… μισό αιώνα, θα αποτελέσει μια “πηγή” εισοδημάτων για τον δήμο λόγω της επισκεψιμότητας, αλλά και των λοιπών επενδύσεων που θα γίνουν σαν επιχειρησιακή “αλυσίδα” στο συγκεκριμένο σημείο ή σε διπλανές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χώρος θα παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ τον χρόνο στον σύλλογο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών και θα αποτελέσει ταυτόχρονα και το κίνητρο του περιπατητικού, εναλλακτικού και θερινού τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη έκταση, αποτελεί κληροδότημα της αρχικής ιδιοκτήτριας Μαρίας Παναγιωτοπούλου, η οποία πριν από πολλά χρόνια το παραχώρησε στον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου. Τέλος να σημειωθεί ότι, μεγάλα έσοδα αναμένεται να έχει η επένδυση και για τον τομέα της αλιείας της Αιγιάλειας, αλλά και των προϊόντων που “έρχονται” από τη θάλασσα, καθώς η πρόσοψή του είναι συνολικά 550 μέτρα προς τον Κορινθιακό Κόλπο, που σημαίνει αυτομάτως… μεγάλη εισροή όγκου αγαθών.

Είχε κάνει το Λαμπίρι… συνώνυμο του τουρισμού!

Σαν οικισμός, το Λαμπίρι, είχε την τύχη στη δεκαετία του ’50 να επιλεγεί από τους Γάλλους για την εγκατάσταση του τουριστικού θέρετρου «Club Mediterranee». Η άνθηση ενός τέτοιου συγκροτήματος ευρωπαϊκού βεληνεκούς έκανε το Λαμπίρι γνωστό σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα υπήρχε η δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων!

Το 1993 το Club Med σταμάτησε να λειτουργεί και για κάποια χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτο ενώ υπήρξε προσπάθεια επαναλειτουργίας από επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια, με κυριότερη τη λειτουργία του την περίοδο 2000-2008 με την ονομασία «Achaia Med» από τον επιχειρηματία κ. Καρποντίνη σε συνεργασία με Γάλλους επιχειρηματίες. Να σημειωθεί ότι αυτή την οκταετία, είχε αξιοποιηθεί μέρος των εγκαταστάσεων του club, δεδομένου ότι κάποια έκταση είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την καταστροφική φωτιά του 1997 και η δυναμική του, τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του, ήταν για φιλοξενία περίπου 600 ατόμων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr