background img
banner
banner

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Τέμενη Αιγίου

Μία από τις σημαντικότερες προγραμματικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής Αιγιαλείας, η κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Τέμενη Αιγίου, βρίσκεται πλέον σε φάση δημοπράτησης, καθώς εγκρίθηκαν από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη διαδικασία της προκήρυξης και ανάδειξης αναδόχου που θα το υλοποιήσει.

Η ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη φέρνει αισιοδοξία στη δημοτική αρχή, καθώς η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και δη των βιοαποβλήτων αποτελεί κυρίαρχο στόχο, με το επιτελείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου να καταβάλει από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019 συνεχείς και επίπονες προσπάθειες, ώστε να καταφέρει να έχει σε μικρό χρονικό διάστημα έτοιμη μελέτη για την εν λόγω μονάδα, να εξασφαλίσει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ένταξη σε χρηματοδότηση και σήμερα να υπάρχει θετική γνώμη του ΥΠΑΝ για τα τεύχη δημοπράτησης.

Το υποέργο «Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων) Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων», έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.359.854,18 € συμπ. ΦΠΑ, που αφορά στο κόστος κατασκευής του έργου, προμήθεια εξοπλισμού, καθώς και προμήθεια συστήματος συλλογής βιοαποβλήτων και ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης βιοαποβλήτων και κόστος κανονικής λειτουργίας. Ειδικά η κατασκευή του έργου χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου μέσω ΕΣΠΑ.

Σπουδαία εξέλιξη για την γρήγορη κατασκευή του έργου

«Ένας ακόμη στόχος μας επετεύχθη. Η δημοτική αρχή εργάζεται με όραμα, προσήλωση, μεθοδικά και αποτελεσματικά, για να δημιουργήσει υποδομές που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών σε βάθος χρόνου» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας: «Με τη λειτουργία της η Μονάδα αυτή θα μειώσει κατά 50% το βάρος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται σε Χώρους Επεξεργασίας Αποβλήτων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τεράστιο οικονομικό όφελος και προστασία του περιβάλλοντος».

Ικανοποιημένος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, τονίζει σχετικά: «Η δημοτική αρχή, βάζοντας ως αρχικό της στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη ταφή απορριμμάτων με κατ’επέκταση οικονομία και καλύτερη ποιότητα ζωής, με αυτή τη Μονάδα θα διαχειρίζεται ένα μεγάλο ποσοστό βάρους αποβλήτων και παράλληλα θα παράγει υψηλής ποιότητας κομπόστ, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Αιγιαλείας για τους κήπους και τους κοινόχρηστους χώρους -και όχι μόνο.»

Πλέον οι διαδικασίες θα τρέξουν ταχύτατα, ώστε μέσα στο 2023 να γίνει η δημοπράτηση και η ανάδειξη του αναδόχου, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr