background img
banner
banner

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με καθηλωμένες μηχανές…

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Γ. ΜΠΕΣΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης στο Αίγιο, δεν έχει δίκυκλα! Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος, μέσω αναφοράς που κατέθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ζητά δε να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., είτε με την άμεση αποκατάσταση όλων των βλαβών των μηχανών είτε με την προμήθεια νέων μηχανών άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέσκος επισημαίνει: ΄΄Δυστυχώς η ομάδα άμεσης επέμβασης της ελληνικής αστυνομίας ΔΙΑΣ στην Αιγιάλεια ουσιαστικά είναι εκτός υπηρεσίας. Σας γνωρίζω ότι ενώ η δύναμη της προβλέπει 8 μηχανές, οι 5 είναι εδώ και μήνες σε συνεργείο. Οι 2 που υπάρχουν έχουν 5 χρόνια να αλλάξουν λάστιχα, είναι σπασμένα τζάμια προστασίας, δε δουλεύουν φάροι και δεν προσιδιάζει η εικόνα τους τόσο εξωτερικά όσο και λειτουργικά σε τμήμα άμεσης επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο τους επιβαίνοντες σε αυτές αστυνομικούς αλλά επιπλέον αποτελεί τροχοπέδη στην καταστολή της εγκληματικότητας πόσο μάλλον όταν αφορά ομάδα άμεσης επέμβασης. Είναι αδιανόητο επί μήνες 5 μηχανές να είναι σε συνεργείο και να μην είναι σε διάθεση του ΑΤ Αιγίου και της κοινωνίας σε υπηρεσίες για την προστασία των πολιτών. Οι δε υφιστάμενες με τα προβλήματα που ήδη έχουν, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις για άμεση επέμβαση΄΄.

Κατόπιν των ανωτέρω, αιτείται: «Να αποκατασταθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα για την ομάδα ΔΙΑΣ είτε με την άμεση αποκατάσταση όλων των βλαβών των μηχανών είτε με την προμήθεια νέων μηχανών άμεσα. Η ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή μας δεν είναι δυνατό να είναι “όμηρη” σε συνεργείο επιδιόρθωσης επί μήνες των μηχανών. Αυτή η κατάσταση δεν τιμά την Ελληνική Αστυνομία».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr