background img
banner
banner

Προβλήματα από την έντονη νεροποντή

ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – «ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ» ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ

Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση της Πέμπτης 2 Μαρτίου, ενώ φόβο δημιούργησε η χαλαζόπτωση, η διάρκεια της οποίας ήταν, ευτυχώς, μικρή. Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, κεντρικοί δρόμοι του Αιγίου μετατράπηκαν σε… ποτάμια, ενώ το γνωστό πρόβλημα της υπερχείλισης των φρεατίων παρατηρήθηκε ξανά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, «βουλιάζοντας» κυριολεκτικά την παραλία.

Η ξαφνική νεροποντή, κατέδειξε την ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την απορρόφηση ή κατεύθυνση των όμβριων υδάτων, καθώς το πρόβλημα δεν περιορίστηκε σε ένα σημείο και σαφώς δεν… ευθύνονταν παντού τα φρεάτια που, κατά πολλούς πολίτες, ήταν βουλωμένα. Τα συνεργεία δήμου και ΔΕΥΑΑ πάντως ήταν παρόντα και έκαναν καθαρισμούς ώστε να δίνουν διέξοδο στα ορμητικά νερά.

Η οδός Κανελλοπούλου και η Ζωοδόχου Πηγής, όπως φάνηκε, είναι οι βασικοί αποδέκτες των όμβριων που λιμνάζουν εκεί λόγω της κλίσης του εδάφους, γεγονός που φέρνει στην επιφάνεια και την αναγκαιότητα εκτέλεσης συμπληρωματικού έργου στην πλατεία Αγ. Λαύρας, όπως επισημάνθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Χρήστο Γούτο.

Στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, ο αποχετευτικός αγωγός υπερχείλισε για πολλοστή φορά, λαμβάνοντας και τα όμβρια, με ακάθαρτα νερά και δυσοσμία να αναδύονται παντού. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα πάρκινγκ και ο χώρος κάτω από το Τουριστικό Περίπτερο πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία… λίμνη δίπλα στη θάλασσα.

Όσο για το χαλάζι, αυτό ανάγκασε τους πεζούς δημότες να σταματήσουν και να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταστήματα και καφέ, καθώς ήταν τόσο μεγάλη η πίεση και η συχνότητα που ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσουν. Εξαιτίας της κατάστασης μάλιστα, σημειώθηκαν και τροχαία ατυχήματα με δίκυκλα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

 

Κατολίσθηση στο Λαμπίρι

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα νωρίς το πρωί, σημειώθηκε κατάπτωση χωμάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του Λαμπιρίου. Από τα χώματα και τις πέτρες έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του κάμπιγκ «Τσόλης». Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας Πατρών για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να απομακρύνουν τα χώματα από τον δρόμο και να παραδώσουν το ρεύμα στην κυκλοφορία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr