background img
banner
banner

Τέμπη: Μόλις 12 σοροί αναγνωρίζονται οπτικά – Ταυτοποιήθηκαν 24 από τους 57 νεκρούς, ενημερώνονται οι συγγενείς

Ο μακάβριος απολογισμός των θυμάτων από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ολοένα και αυξάνεται, με τις Αρχές να έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών είτε φυσικά είτε μέσω της ανάλυσης DNA.

Για 24 από τους 57 νεκρούς επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, μέσω του εργαστηρίου DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το σύνολο των 57 σορών, οι 23 είναι απανθρακωμένες και μόλις 12 είναι αναγνωρίσιμες οπτικά. Υπάρχουν και 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, όπου θα γίνουν ξεχωριστές αναλύσεις DNA, προκειμένου να εξεταστεί αν αυτά είναι συμβατά με τις σορούς που έχουν εντοπιστεί. Από αυτές τις αναλύσεις δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί περαιτέρω.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα ως αγνοούμενοι, 56 επιβάτες, ενώ ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είναι 57, ένας περισσότερος δηλαδή από αυτούς που έχουν δηλωθεί. Στην αμαξοστοιχία φαίνεται πως επιβιβάστηκαν σε ενδιάμεσους σταθμούς και άλλοι επιβάτες που θα πλήρωναν μέσα στο τρένο ή ακόμη και λαθρεπιβάτες που είναι αριθμητικά ακαταχώρητοι.

Διευκρινίζεται ότι οι αγνοούμενοι που είχαν δηλωθεί μετά το δυστύχημα στην Αστυνομία ήταν 56. Αυτοί συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς, δεν υπάρχουν δηλαδή 57 νεκροί + 56 αγνοούμενοι. Είχαν δηλωθεί αρχικά 56 αγνοούμενοι και έχουν βρεθεί 57 σοροί. Η διαφορά στον αριθμό υπάρχει (όπως τονίζεται και στην ενημέρωση) γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην είχε δηλωθεί στην αστυνομία από τους συγγενείς του. Αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι αγνοούμενος θα θεωρείται από δω και πέρα όποιος δεν ταυτοποιείται με σορό

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Από τις 24 ταυτοποιήσεις σορών, οι 20 έγιναν με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Γίνεται προσπάθεια η επώδυνη αυτή διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Κλιμάκιο του υπ. Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, ενώ οι έρευνες εξελίσσονται

Ήδη κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει συγγενείς των νεκρών για την απώλεια τους, ωστόσο οι παραδόσεις κάποιων εκ των σορών ενδέχεται να καθυστερήσει κάπως μέχρι και την πλήρη ταυτοποίησή τους.

Τα διασωστικά κλιμάκια επιχείρησαν σήμερα για δεύτερο 24ωρο, κάτω από αδιάκοπη βροχόπτωση, επικεντρώνοντας τις έρευνες τους στο συμπιεσμένο και σε σχήμα «Γ» βαγόνι – εστιατόριο του τρένου. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού. Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Παράλληλα ειδικά κλιμάκια συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία από το πεδίο σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη και φωτιά που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο Αμαξοστοιχιών. Η πρώτη εκτίμηση οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η αρχική έκρηξη και εστία φωτιάς προκλήθηκε από σπινθήρες και ανάφλεξη καυσίμων για να ακολουθήσουν εκρήξεις φιαλών υγραερίου που υπήρχαν μέσα στο βαγόνι-εστιατόριο, οι οποίες μεγέθυναν την ένταση της φωτιάς και το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

 

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr