background img
banner
banner

Οι δικηγόροι απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς των Τεμπών

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ – ΑΦΗΣΑΝ ΛΕΥΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ…

Σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά και συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου το μεσημέρι, η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν 25 περίπου μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στον χώρο του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Αιγίου. Τα μέλη του Συλλόγου, κρατώντας λευκά γαρύφαλλα, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζοντας έτσι τη βαθιά τους λύπη αλλά και την οργή τους, για τον άδικο χαμό των θυμάτων.

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων του Αιγίου είχε σκοπό αφενός την εκδήλωση διαμαρτυρίας για το τραγικό συμβάν της 28ης Φεβρουαρίου, αφετέρου την έκφραση απαίτησης για απόδοση Δικαιοσύνης και τον καταμερισμό ευθυνών στους υπεύθυνους της τραγωδίας. Να σημειωθεί ότι συμπαραστάτης στη συγκέντρωση ήταν και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αιγίου, δια του προέδρου του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου, ενώ αμέσως μετά οι δικηγόροι μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο όπου και εκεί ανήρτησαν το πανό τους.

Λίγο πριν, σε μία συμβολική κίνηση, άφησαν λευκά γαρύφαλλα στις ράγες του τρένου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα…

Σε μηνυτήριες αναφορές θα προχωρήσει ο Δ.Σ.Α.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση του Δικηγορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων στο κέντρο της πόλης. Εκεί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, επισήμανε τα εξής: ΄΄Μέσα από αυτή τη τραγωδία στα Τέμπη, βγήκαν στο “φως” πολλές και μεγάλες αλήθειες. Πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αυτονόητα, που στην πατρίδα μας… δεν γίνονται ποτέ. Αποδείχθηκε ότι, οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές. Είχαν δοθεί χρηματοδοτήσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου της τηλεειδοποίησης μεταξύ των σταθμών του τρένου πανελλαδικά. Η τραγωδία του 2017 στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και είχαμε δεκάδες τραυματίες, μάλλον δεν συγκίνησε ποτέ και κανέναν. Υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στις απαραίτητες ενέργειες και πλήρη κάλυψη των ευθυνών΄΄.

Αναφέρθηκε ακόμη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, λέγοντας: ΄΄Στο Αίγιο, υπάρχει ένας σιδηροδρομικός σταθμός. Ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών με στόμφο είχε δηλώσει ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα. Και τώρα αυτός ο σταθμός δεν έχει πρόσβαση, έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια και οι διαδικασίες συνεχώς καθυστερούν, αυτό είναι ένα γεγονός που καταδεικνύει την ανευθυνότητα όλων και ότι έχουν “καλυφθεί” επιμελώς πάρα πολλά ζητήματα. Υπήρξαν θέματα εκτροχιασμού από τον σταθμό του Αιγίου μέχρι το Διακοπτό, και αυτά είχαν συγκαλυφθεί΄΄.

Και συνέχισε γνωστοποιώντας πως ο Δ.Σ.Α. θα προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές, επισημαίνοντας: ΄΄Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να στοχοποιήσουν τις ευθύνες στο σταθμάρχη και στο προσωπικό και μόνο για την μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη – που όντως υπάρχουν ευθύνες – είναι αποποίηση ευθυνών, στοχοποιούν το… δέντρο δίχως να βλέπουν το δάσος. Οι τεράστιες ευθύνες για το για το γεγονός είναι πολιτικές και ποινικές. Είναι ευθύνες όλων εκείνων που δεν έκαναν ποτέ το αυτονόητο, ενώ είχαν της χρηματοδοτήσεις και και αφήναμε τα ζητήματα να συγκαλυφθούν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου συναισθανόμενος την υποχρέωση που έχει απέναντι στο δίκαιο και το σωστό, είτε είναι ηθική είτε είναι νομική αυτή η υποχρέωση, θα προχωρήσει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε μηνυτήριες αναφορές για το τραγικό γεγονός και όσα προβλήματα αφορούν τη δική μας περιοχή, θα “κυνηγήσει” κάθε παρατυπία και θα έρθει αντιμέτωπος με κάθε συγκάλυψη. Αυτή είναι η ύψιστη τιμή για τα θύματα που χάθηκαν, η διαχρονική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκτροχιαστεί και αυτό, το οφείλουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα, στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους, αλλά και σε εμάς τους ίδιους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr