background img
banner
banner

«Τέτοιου είδους περιστατικά δεν αξίζουν σε εργαζόμενους»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ

Την αναιτιολόγητη αλλά και επικίνδυνη επίθεση εξαρτημένου ατόμου στο Τμήμα Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου την περασμένη εβδομάδα, καταδικάζει μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Αιγιαλείας, βεβαιώνοντας τους δημότες ότι οι ίδιοι θα είναι πάντα στην υπηρεσία των δημοτών.

Συγκεκριμένα, από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, τονίζονται τα εξής: ΄΄Στις 08.03.2023 στο κτίριο όπου στεγάζονται το Τμήμα Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, εκδηλώθηκε απρόκλητη, βίαιη επίθεση από νεαρό εξαρτημένο άτομο, με αποτέλεσμα να προκληθούν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο της Υπηρεσίας. Οι έξι (6) συνάδελφοι που βρίσκονταν στον χώρο κινδύνευσαν άμεσα, καθώς τόσο τα αντικείμενα που εκσφενδόνισε ο νεαρός, όσο και τα κρύσταλλα της τζαμόπορτας της εισόδου διασκορπίστηκαν εντός των Γραφείων. Από καθαρή τύχη δεν βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή δημότες στην είσοδο, ενώ μόλις πριν από μερικά λεπτά είχε αποχωρήσει από την Υπηρεσία μία μητέρα με το ανήλικο παιδάκι της. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, καταδικάζει απερίφραστα το ανωτέρω συμβάν και θεωρεί ακράδαντα ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν αξίζουν σε εργαζόμενους, είτε αυτοί απασχολούνται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν την ώρα της εργασίας τους, επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τα νόμιμα. Αλίμονο, αν οι υπάλληλοι πρέπει να φορούν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα ή να στεγαστούν οι Υπηρεσίες σε φρούρια ή φυλακές με κάγκελα και συρματοπλέγματα΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, αλλά συμπεριφορές βίαιες και ακραίες είναι σίγουρα κατακριτέες απ’ όπου κι αν προέρχονται και ειδικά όταν έχουν στόχο ανθρώπους που μοχθούν όχι για εκατομμύρια, ούτε για τη δόξα, αλλά για να βγάλουν τα προς το ζην και να συντηρήσουν με πολύ κόπο τις οικογένειές τους, πρέπει να καταδικάζονται απ’ όλους, έστω και αν πρόκειται για μεμονωμένα συμβάντα. Πόσο μάλλον όταν έχουν αποδέκτες εργαζόμενους σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, αυτόν της Κοινωνικής Πρόνοιας. Βεβαιώνουμε τους δημότες ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν θα διαταράξει τις σχέσεις και τον σεβασμό μεταξύ υπαλλήλων και δημοτών, ούτε θα αλλοιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αρμονικής συνεργασίας. Οι υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας θα είναι πάντα στην υπηρεσία των δημοτών΄΄.

Θα εξεταστεί από ψυχίατρο ο δράστης

Εν τω μεταξύ, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου, στον οποίο οδηγήθηκε ο δράστης της επίθεσης, έδωσε εντολή να εξεταστεί από ψυχίατρο. Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός επετέθη στα γραφεία εκτός εαυτού και άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του, ενώ γκρέμισε και την τζαμαρία με ένα τούβλο. Αμέσως μετά, ανέβηκε σε ένα μηχανάκι και τράπηκε σε φυγή, όμως τον καταδίωξαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τον εγκλώβισαν σε μικρή απόσταση. Παρ’ όλο που δεν γνώριζαν ότι το όπλο που έβγαλε ήταν ψεύτικο, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ορμήσουν πάνω του και να τον αφοπλίσουν. Ο δράστης, που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν ζημιές ακόμα και στο σπίτι του, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή, απείθεια, αντίσταση και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας. Όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή του από τους ειδικούς, θα αποφασιστεί αν θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική ή αν θα δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr