background img
banner
banner

Δεν θα γίνει διακοπή νερού τη Μ. Παρασκευή στο Κοιμητήριο Αιγίου

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αποφάσεις για την ομαλή λειτουργία του Κοιμητηρίου Αιγίου την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής που δέχεται πολλούς επισκέπτες, αποφάσισε η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου διά του προέδρου της Γιώργου Γκιώνη. Φέτος οι βρύσες δεν θα… στερέψουν, ωστόσο απαιτείται σύνεση από τους πολίτες στη χρήση του νερού, ώστε να διατηρηθούν καθαροί οι διάδρομοι για την περιφορά του Επιταφίου.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο protionline.gr ο κ. Γκιώνης, ΄΄λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρατηρείται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή στο κοιμητήριο, τα προηγούμενα χρόνια όλοι άνοιγαν τις βρύσες για να πλύνουν τα μνήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται λάσπη και οι διάδρομοι να γίνονται απροσπέλαστοι. Προκειμένου να είναι εφικτή η περιφορά του Επιταφίου που, ως γνωστόν, πραγματοποιείται στο κοιμητήριο, τα προηγούμενα χρόνια αποφασιζόταν η διακοπή του νερού στις βρύσες του νεκροταφείου ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Πλην όμως ο κόσμος διαμαρτυρόταν και ίσως δικαιολογημένα, δεδομένου ότι κάποιοι βρίσκονταν για λίγο στην περιοχή και ήθελαν να περιποιηθούν τους τάφους των συγγενών τους. Έτσι φέτος αποφασίσαμε να μην διακοπεί το νερό, ωστόσο απευθύνουμε έκκληση στους επισκέπτες του κοιμητηρίου να κάνουν χρήση με φειδώ την ημέρα αυτή, χωρίς λάστιχα και να αφήνουν αλόγιστα το νερό να τρέχει, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο Επιτάφιος΄΄.

΄΄Είναι ένας χώρος που όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τον διατηρήσουμε καθαρό και για τους υπόλοιπους επισκέπτες αλλά και στη μνήμη των ανθρώπων μας που αναπαύονται εκεί εν ειρήνη΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr