background img
banner
banner

Το WIFT GR στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ» ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει τον Ιούνιο το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο πλαίσιο της 2ης διοργάνωσης. Το WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος Άντζελες και σήμερα είναι το κορυφαίο δίκτυο γυναικών και εν γένει θηλυκοτήτων που απασχολούνται στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 50 παραρτήματα σε έξι ηπείρους, που εκπροσωπούν περισσότερα από 15.000 μέλη και εργάζονται για τον ίδιο στόχο: την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Το WIFT GR αναδεικνύει τα επιτεύγματα των γυναικών στον οπτικοακουστικό χώρο και παρέχει πρόσβαση σε μια υποστηρικτική κοινότητα ομοίων που δρα υπέρ των συμφερόντων των γυναικών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στηρίζει τη δράση του WIFT GR και με μεγάλη χαρά συνδιοργανώνει μία συζήτηση πάνελ με προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς. Με αφορμή την προβολή η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και θα απλώνεται σε επιμέρους θεματικές όπως το δικαίωμα της επιλογής στην μητρότητα, την άμβλωση και το κρίσιμο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα σημεία αυτά θα τεθούν στη συζήτηση και θα αναλυθούν μέσα από το γυναικείο βλέμμα της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 19:00, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα υποδεχτεί σημαντικές ομιλήτριες, οι οποίες θα ρίξουν φως στην ουσία των πραγμάτων, σε πεδία που εν μέρει μένουν στο σκοτάδι. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Λένα Ράμμου, σύμβουλος διοίκησης οπτικοακουστικού τομέα και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του WIFT GR, η Λίτσα Γιαννοπούλου, Γ.Γραμματέας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η Γιούλικα Σκαφιδά και η Δώρα Χρυσικού, ηθοποιοί και μέλη του WIFT GR, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Μιρέλλα Λεγάκη, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος ΔΣ του WIFT GR.

Προβολή ταινιών μικρού μήκους

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα προβληθούν δύο από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών: • I Am Mackenzie (2019) Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου. Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, βιώνει την αναζήτηση της έμφυλης ταυτότητας, το ναι και το όχι στην ερωτική πράξη. Μία ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη ερωτηματικά.

• Memoir of a Veering Storm (2022) Σκηνοθεσία: Σοφία Γεωργοβασίλη. Ένα πρωινό του Σεπτέμβριου μια καταιγίδα πλησιάζει την πόλη. Ένα 15χρονο κορίτσι το σκάει από το σχολείο και με τη βοήθεια του φίλου της, πάει στο νοσοκομείο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει απότομα την ενηλικίωσή της.

# Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου στους χώρους του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr