background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις στην Ακράτα BC – παρών και ο Χάρης Σπυράκος

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΑΝΟΔΟΥ

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (26/4) οι προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” για την Ακράτα BC, που δεν κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ της Α2 ΕΣΚΑ-Η και να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α1.

Παρών ήταν και ο Χάρης Σπυράκος που μόλις ολοκλήρωσε το υπόλοιπο μισό της σεζόν με την ομάδα του Άστρους Κυνουρίας ( Πήγασος Α.Ο Θυρέας) στη Γ΄ Εθνική επέστεψε στην Ακράτα και πήρε μέρος στις τελευταίες προπονήσεις.

Ο Σπυράκος ξεκίνησε όπως είναι γνωστό τη χρονιά στην Ακράτα και η αποχώρησή του τον Ιανουάριο αποδυνάμωσε την ομάδα που έχασε τον “πύργο” της.

Στον πρώτο γύρο η Ακράτα ήταν σταθερά στη 2η και την 3η θέση αλλά στον δεύτερο γύρο έχασε έδαφος και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 6η θέση, δύο νίκες. Με τον Σπυράκο στη σύνθεσή της σίγουρα θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Άλλωστε, όταν αποχώρησε, η Ακράτα ήταν στη δεύτερη θέση πίσω από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕ Βαρθολομιού.

“Δεν ξέχασα τα παιδιά και την ομάδα της Ακράτας, της περιοχής μου, που μαζί ξεκινήσαμε και μπορεί να μην τελειώσαμε την χρονιά παίζοντας, αλλά κάναμε προπονήσεις όλοι μαζί όσοι είμασταν. Λίγοι και καλοί.

Όλα τα παιδιά βελτιώθηκαν πάρα το μικρό μέσο όρο της ηλικίας τους και άφησαν καλές εντυπώσεις για τα επόμενα χρόνια” λέει μιλώντας στo protionline.gr ο Ακρατινός σέντερ και προσθέτει:
Χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ σίγουρα στον Δημήτρη Κατωπόδη που στήριξε την ομάδα για να υπάρχει, μας βοήθησε παιχτικά, ακόμα και εγώ βρήκα σχετικά εύκολα τα πατήματα μου κάνοντας μαζί του προπόνηση. Βεβαίως υπήρχε καλό κλίμα και βρεθήκαμε και εκτός γηπέδου γιατί είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Μετά την τελευταία τελευταία προπόνηση που κάναμε, φεύγω για σεζόν τις επόμενες ημέρες και αποχαιρέτησα φίλους συμπαίκτες με μια Last Dance προπόνηση και αρκετή ώρα διπλό παιχνίδι που ακολούθησε. Και είπαμε εις το επανιδείν.
Τους ευχαριστώ πολύ για όλα και προπάντων που με ανέχτηκαν στην παρέα τους και ένιωσα ευπρόσδεκτος. Τέλος, ευχαριστούμε και τον αρχηγό της ομάδας μας Παναγή Βασιλάτο, που, όπως φαίνεται και στη φωτό, εκείνη την ημέρα φορούσε την φανέλα του ολυμπιακού γιατί στη συνέχεια παρακολούθησε τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας με τη Φενέρ.
Ήταν αρωγός πολλές φορές και στα οικονομικά της ομάδας, συμβάλλοντας κάθε φορά με το παραπάνω. Γιατί ο Αθλητισμός ενώνει και είναι υγεία. Ένας για όλους και όλοι για έναν”.
– Στη φωτογραφία από την τελευταία προπόνηση διακρίνονται από αριστερά οι Νεκτάριος Κατούφας, Άγγελος Ρόζος, Χάρης Σπυράκος, Παναγής Βασιλάτος, Παναγιώτης Χριστόπουλος και Δημήτρης Κατωπόδης.

Η φετινή πορεία και όλοι οι αγώνες

Η Ακράτα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η με 11 νίκες και 11 ήττες και με 33 βαθμούς κατετάγη στην 6η θέση. Στον πρώτο γύρο είχε 8 νίκες και μόλις 3 ήττες γεγονός που αποδεικνύει όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω. Στο δεύτερο μισό της σεζόν οι αριθμοί… αντιστράφηκαν καθώς πέτυχε μόλις τρεις νίκες και έχασε 8 φορές! Παρόλα αυτά έμεινε εκτός πεντάδας για δύο νίκες, ενώ καθοριστική αποδείχτηκε η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Πύργου τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος. Πέτυχε 1346 πόντους και δέχθηκε 1269, ενώ επιθετικά βασίστηκε στον Δημήτρη Κατωπόδη (που ήταν ο πρώτος σκόρερ), τον Χάρη Σπυράκο (όσο αγωνίστηκε), στον Γρατσινόπουλο και στους νεαρότερους Παρίση και Πετρόπουλο. Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Σπυράκο, τον Ιανουάριο αποχώρησε και ο Παρίσης (πήγε στην ΕΦΑ) που ήταν επίσης σημαντική απώλεια. Αναλυτικά όλα τα φετινά αποτελέσματα:

Α΄ ΓΥΡΟΣ

1η αγωνιστική: Ακράτα – Διαγόρας 65-56
2η αγωνιστική: Σείριος – Ακράτα 56-52
3η αγωνιστική: Ακράτα – Προφήτης Ηλίας 65-42
4η αγωνιστική: Ροϊτικα – Ακράτα 65-54
5η αγωνιστική: Ακράτα – Ίφιτος 75-52
6η αγωνιστική: Ακράτα – Νέοι Γλαύκου 61-56
7η αγωνιστική: ΕΦΑ – Ακράτα 45-58
8η αγωνιστική: Ακράτα – Βαρθολομιό 70-71
9η αγωνιστική: Ηρακλής Πύργου – Ακράτα 55-80
10η αγωνιστική: Ακράτα – Νίκη 79-61
11η αγωνιστική: ΑΓΕ Ζακύνθου – Ακράτα 48-63

Β΄ ΓΥΡΟΣ

12η αγωνιστική: Διαγόρας – Ακράτα 71-68
13η αγωνιστική: Ακράτα – Σείριος 52-57
14η αγωνιστική: Προφήτης Ηλίας – Ακράτα 63-44
15η αγωνιστική: Ακράτα – Ροϊτικα 61-56
16η αγωνιστική: Ίφιτος – Ακράτα 66-55
17η αγωνιστική: Νέοι Γλαύκου – Ακράτα 73-54
18η αγωνιστική: Ακράτα – ΕΦΑ 64-29
19η αγωνιστική: Βαρθολομιό – Ακράτα 90-66
20η αγωνιστική: Ακράτα – Ηρακλής 53-58
21η αγωνιστική: Νίκη – Ακράτα 55-41
22η αγωνιστική: Ακράτα – ΑΓΕΖ 66-44


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr